Обсъждат командировъчните у нас да нараснат двойно

1
Проектът предвижда парите за командировка в страната да станат 40 лева на ден
Проектът предвижда парите за командировка в страната да станат 40 лева на ден Видео: Euronews Bulgaria

Идеята обсъждат синдикати и бизнес в Комисията по трудово законодателство към Тристранния съвет

Парите за командировка в страната да се увеличат двойно – от 20 на 40 лв. на ден. Това предвиждат промени в Наредбата за командироване, която днес синдикати и бизнес ще осъждат в Комисията по трудово законодателство към Тристранния съвет, информира Euronews Bulgaria.

Проектът предвижда заповедта за командироване на работещите в страната да се издава и в електронен вид, отпада и задължителната заверка с подпис и печат на мястото на командироване. В проекта се регламентира възможността по преценка на работодателя или ако е записано в колективен трудов договор, парите да се увеличават до 200 на сто спрямо минимума или до 120 лева. Според сега действащата наредба възможност за определяне на по-висок размер на командировъчните има само при придружаване на чуждестранни гости или специалисти.

Проектът предвижда дневни пари да не се изплащат само когато на мястото на командироване се ползва служебно целодневно безплатна храна, а квартирни – когато се ползва безплатна квартира.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    краниста
    И на седем хиляди лева да ги увеличите все тая. До работника пари няма да стигнат. Превеждат ти "големия" командировъчен и разликата я носиш и връщаш обратно. И никой никога няма да го докаже, че се случва.
  • 5
    1
    Русенец
    Крайно време е. В момента 20 лева стигат за обяд
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари