Обновяват Русенското спортно училище

0
Целта на проекта е да се постигне цялостно обновяване на училищната база
Целта на проекта е да се постигне цялостно обновяване на училищната база

Община Русе съобщава, че е получено писмо от Министерството на младежта и спорта, с което министър Кралев информира, че министерството ще кандидатства по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. по приоритетна ос 3 „Регионална образователна инфраструктура“, компонент 2 „Спортни училища“.

Едно от спортните училища, обект на интервенция в предстоящия проект, е СУ „Майор Атанас Узунов“ – гр. Русе, като сградата, в която се помещава представлява общинска собственост, безвъзмездно предоставена на училището за управление, пише ТОП НОВИНИ

В тази връзка в Общински съвет - Русе е внесено предложение Община Русе да декларира съгласие предназначението на сградата на СУ „Майор Атанас Узунов“ – гр. Русе да не бъде променяно и да се ползва за целите на образователната институция за период не по-малък от 5 години след приключване на дейностите по проекта.

Целта на проекта е да се постигне цялостно обновяване на училищната база, като допустимите дейности са: строителство, реконструкция и ремонт на сградите на спортни училища ведно с прилежащите им дворни пространства, както и общежитията към тях; осъществяване на мерки за енергийна ефективност; подобряване достъпа за хора с увреждания до образователните сгради; доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане на сградите.

Предстои предложението да бъде разгледано в постоянните общински комисии и да бъде гласуване на редовното заседание на Общински съвет в края на месец април.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари