Областният управител се срещна с генералния консул на Русия в Русе

0

Областният управител на област Русе Симеон Иванов посрещна днес в кабинета си новия Генерален консул на Русия в Русе госпожа Татяна Грушко и вицеконсула Марина Сергунина. Срещата на Губернатора с госпожа Грушко имаше опознавателен харектер. Симеон Иванов подари на представителите на Руската федерация протоколен подарък, който включваше мултимедиен албум с гледки от град Русе и русенска област и отправи пожелания за успехи и ползотворно сътрудничество в процеса на отговорната им работа.

От своя страна Генералния консул връчи на Областния управител Консулска екзекватура, която е издадена от Министерството на външните работи на Република България и удостоверява госпожа Татяна Грушко за Генерален консул на Руската федерация в град Русе с консулски окръг, обхващащ територията на областите Русе, Силистра, Разград, Търговище, Плевен, Ловеч, Велико Търново и Габрово.

На срещата бяха дискутирани възможностите за насърчаването на културния обмен. В края на визитата Областният управител подчерта, че е важно и занапред духа на добрите традиции и сътрудничество да продължат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари