Областна администрация апелира за мерки срещу ледените висулки

0
Собственици и ползватели на търговски обекти , както и на жилищни сгради да създадат организация по почистването на висулките
Собственици и ползватели на търговски обекти , както и на жилищни сгради да създадат организация по почистването на висулките

Предвид очакваното колебание на температурите и свързаното с това снеготопене се създават предпоставки за образуване на ледени висулки.

В тази връзка, Областният управител на Област Русе, в съответствие с правомощията си, подписа писмо до кметовете на общини в Русенска област, с което отправи апел, в качеството им на такива и предвид вменените им задължения, произтичащи от разпоредбите на чл. 65 от Закона за защита при бедствия:

Да създадат подходяща организация за уведомяване чрез средствата за масова информация на собствениците и ползвателите на обществени сгради, хотели, магазини, тротоарни пространства и др. за предприемане на незабавни действия за премахване на ледените висулки и предотвратяване на инциденти и злополуки в поверените им общини.

Ситуацията в Русенска област се нормализира.

Няма населени места без електрозахранване и водоснабдяване. Отворен е пътят Русе-Червена вода-Кубрат. Отменено е бедственото положение в Община Две могили.

Стартира почистването на участъка Ценово-Обретеник. Пътищата са проходими при зимни условия, а работата по уширяване на пътните платна продължава.

Дунав мост е отворен и без опашка от тежкотоварни автомобили. Отворени и проходими при зимни условия са Русе-София, Русе-Разград и Русе-Силистра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари