Област Русе зае седмо място по заболеваемост от коронавирус в страната

1
Единайсет души са оздравелите през вчерашния ден, като няма починали
Единайсет души са оздравелите през вчерашния ден, като няма починали Снимка: Бонка Ангелова, Фейсбук

Единайсет души са оздравелите през вчерашния ден, като няма починали

Близо 33% ръст на заразените с Ковид-19 в Русенско на седмична база отчитат здравните власти в региона. Новите случаи през отиващата си седмица са 138, сред които и 13 деца. За сравнение в периода между 18-и и 24-и септември този месец заразените бяха 104-ма. Същевременно обаче един мъж с положителен тест за коронавирусна инфекция е починал.

За последното денонощие заболелите са седем. Същевременно единайсет души са оздравелите през вчерашния ден, като няма починали. Активните случаи са 142, от които малко над 27% или 39 души са на болнично лечение. Справка в Единния информационен портал сочи, че областта се нарежда на седмо място по заболеваемост в страната през вчерашния ден наравно с Благоевград. Без нови случаи са Видин, Кърджали, Пазарджик и Хасково.

Колкото до извършените имунизации, то може да се каже, че интересът към ваксинацията срещу Ковид-19 намалява с малко над 22% спрямо нивото от предходната седмица. Поставените ваксини през последните седем дни са 148. В седмицата от 18-и до 24-и септември тя бяха 190. Над 93% от всички поставени дози през последната седмица са представлявали трета или четвърта игла. За същия период е имунизирано и едно дете. Данните на здравните власти сочат още, че едва около пет души са били имунизирани с първа доза.

От началото на пандемията до днес установените случаи на коронавирус в областта са общо 36 729, като от тях 1942 души са починали. До момента в област Русе са извършени 133 121 имунизации, като със завършен имунизационен курс са 58 777 души. Бустерна доза пък е направена на общо 26 405 русенци, като от възможността за втори бустер са се възползвали 2529 души от региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари