Облачността ще се разкъса през деня

0
Температурите ще стигнат до 14 градуса
Температурите ще стигнат до 14 градуса

През деня облачността ще се разкъса до предимно слънчево време.

В сутрешните часове облачността ще е променлива. В Източна България на места все още ще превалява. В Западна България ще духа слаб югозападен, а в Източна – северозападен вятър. Минималните температури ще са между 1° и 6°, по Черноморието до 7°-8°. В София около 1°.

През деня облачността ще се разкъса до предимно слънчево време. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са между 9° и 14°, в София около 10°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще се доближи до средното за месеца. Това съобщи дежурният синоптик Виктория Клещанова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирана от Агенция "Фокус".

По Черноморието преди обяд все още ще превалява. Около и след обяд облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха между 12° и 14°.

Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен югозападен, а по билата – до силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°, на 2000 метра – около 2°.

В началото на следващата седмица от югозапад ще се пренасят топли въздушни маси. По поречието на Дунав, в котловините и на места в Горнотракийската низина сутрин ще бъде с мъгли, ниска облачност и намалена видимост, които от ден в ден ще се задържат все по-дълго и ще обхващат повече райони; дневните температури там ще остават по-ниски, до 6°-10°.

В останалата част от страната ще бъде предимно слънчево и ще се затопли чувствително, особено в планините, в Предбалкана, по-късно и в североизточните райони; там температурите ще бъдат значително по-високи от обичайните, като максималните ще достигат на места 15°-18°.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари