Обилни валежи от дъжд се очакват в неделя и понеделник

0
Очакват се между 20 и 35 литра на квадратен метър
Очакват се между 20 и 35 литра на квадратен метър

Обявен е жълт код в 12 области в страната

В неделя и понеделник (3 и 4 декември 2023 г.) ни предстои нова валежна обстановка, която ще засегне предимно югоизточната част на България. Очакват се значителни количества валеж, съобщиха от НИМХ.

На картата са представени очакваните 24-часови количества валеж (mm, l/m2) от оперативен числен атмосферен модел ALADIN-BG от 7:30 ч. зимно часово време на 3.12.2023 г. до 7:30 ч. зимно часово време на 4.12.2023 г. Лявата скала на картата: количество валеж в mm (l/m2); дясна скала: надморска височина в m за местата без валеж.

Жълт код за валежи в неделя:

НИМХ

Предупреждението ще бъде в сила за Велико Търново, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Хасково и Кърджали. Очаква се те да започнат в неделя следобед.

В Североизточна България валежите се очакват в нощта на 3 срещу 4 декември. Там дъждът ще премине в сняг и количествата може да достигнат 20-35 литра на квадратен метър.

В останалите области с жълт код валежите в нощта на неделя срещу понеделник ще са предимно от дъжд. Количествата и там ще са предимно между 20 и 35 литра на квадратен метър.

Температурите утре ще са с малък дневен ход – от 3-4° в северозападните до около 20° в югоизточните райони, където преди обяд ще продължи да духа силен югозападен вятър. За София - минимална температура ще бъде около 5°, максималната - около 7°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари