O, tempora! O, mores!

1
Пиянските брътвежи на…
Пиянските брътвежи на…

Признавам си, че тази година отново силно се впечатлих от някои снимки на абитуриенти. Част от тях изглеждаха така, сякаш са свили част от тоалетите за последното шоу на лейди Га га. Имаше и един Дон Кихот изгубил в тарапаната верният Росинант.

Като се нагледах на толкова шик и стил се замотах из публикациите и коментарите за темите на таз годишните матури. Оплакване, вайкане и неприкрита агресия на възмутеното родителско тяло! Някъде срещнах дори израз „Пиянските брътвежи на…” и как милите дечица ще напрегнат мозъци, че да изкарат нещо прилично като оценка на матурата.

После някакви други хора обясняваха на тези първите, че децата им са дотолкова алкохолизирани и разпасани, че наистина е чудо да изкарат матурата. Мен, ако питате, с такива родители как да не обърнеш две водки, за да понесеш съдбата си.

Всяко следващо поколение е по- дръзко, по- буйно и по-самостоятелно от предходното.

Къде може да има сравнение с едно време, когато всяка неделя пред сладкарница „Тетевен” в Русе са били представяни  младите госпожици от висшето общество на града. Придружавани от своите родители, във файтон. Пременени задължително в бели тоалети, шити при най-прочутата модистка на града или донесени направо от Виена и с капели!

Струва ми се, че ако тази традиция внезапно се възроди, доста файтони ще останат празни!

Автор: Кристина Маринова

Източник: Dunavmost.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари