"Ню Йорк Таймс" разгласи разговори на руски войници в Украйна с техни роднини

0
Руските войници разказват за провала на руската армия в Украйна и екзекуциите на цивилни
Руските войници разказват за провала на руската армия в Украйна и екзекуциите на цивилни Снимка: Getty Images

Руските войници разказват за провала на руската армия в Украйна и екзекуциите на цивилни

Американското издание публикува серия от диалози, за които се твърди, че са проведени между военнослужещите на фронта и техните семейства в Русия. В по-голямата част от тях преобладава песимизмът за изхода от войната.

"Путин е луд. Иска да превземем Киев, но не можем да го направим;  Офанзивата ни е в застой, губим войната; Загубихме половин полк; Щом се прибера вкъщи, ще напусна проклетата армия", гласят само част от публикуваните фрази на руските войници, пише Novini.bg.

В друг разговор пък войник заявява на майка си, че "тази война е най-лошото решение, което е взимало руското правителство". От другата страна на линията майка му казва, че според медиите в Русия "всичко върви по план".

В телефонните си разговори с приятелите и семействата си руските войници разказват за провала на руската армия в Украйна и екзекуциите на цивилни, критикувайки най-вече руския лидер само седмици след началото на инвазията.

Тези аудиозаписи, които позволяват да се разбере по-ясно ситуацията на фронта, са проверени от "Ню Йорк Таймс" чрез пресичане на руски телефонни номера с приложения за съобщения – процес, който отнел два месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Керванът
    Си върви, кучетата си лаят
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари