Нямам предложения за работа в следващия кабинет!

0
Правосъдният министър смята, че резултатите от балотажа показват, че някъде са сбъркали?!
Правосъдният министър смята, че резултатите от балотажа показват, че някъде са сбъркали?! Снимка: БГНЕС

"Нямам предложение за работа в следващия кабинет. В момента сме в оставка, но имаме още много работа. Хората не бива да усещат тази нестабилност, трябва да сме отговорни спрямо тях".

Това заяви в ефира на БТВ министърът на правосъдието Екатерина Захариева

"Бойко Борисов обясни няколко пъти защо подаде оставка. Тогава, когато имаме парламент с 8 политически формации и резултатите от изборите са такива, каквито видяхме, ще е трудно да правим реформи. Аз обаче мисля, че политиката ни вървеше в правилната посока", добави тя.

"Аз не съм посредник между Росен Плевнелиев и Бойко Борисов. Те си говорят и не мисля, че има напрежение между тях. Имат добър контакт", категорична е Захариева.

"Резултатите от балотажа показаха, че сме сгрешили някъде. Поздравявам новия президент и се надявам наистина да бъде надпартиен, както декларира", обясни правосъдният министър.

"Дясното се саморазбива за съжаление. Не печелят десните хора. Предполагам, че премиерът със сравнението за агнешките главички, визираше новата формация, която готви Радан Кънев, но с кого и какво готви трябва да питате него", добави тя на въпрос кои са агнешките главички.

Тя смята, че управляващата коалиция не е била достатъчно стабилна и затова са такива резултатите от президентските избори. Реформите не са лесно нещо в никоя сфера.

Захариева каза още, че според нея третата партия, с която Плевнелиев да води разговори трябва да бъде Патриотичният фронт, тъй като на изборите за президент са били трета политическа сила.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари