Няма затвор за Киро - Принца, не бил добре!

0
Апелативният съд в Бургас потвърди домашния арест за 61-годишния Кирил Христов - Киро Принца, който на 17 април застреля главния си готвач
Апелативният съд в Бургас потвърди домашния арест за 61-годишния Кирил Христов - Киро Принца, който на 17 април застреля главния си готвач Снимка: Булфото

Апелативният съд в Бургас потвърди домашния арест за 61-годишния Кирил Христов - Киро Принца, който на 17 април застреля главния си готвач и авер от 20 г. Никола Колев на 63 г.

Съдът прие, че поради влошеното здравословно състояние на обвиняемия няма опасност той да се укрие или извърши друго престъпление.

В съда днес бе представена епикриза, според която преди 3 г. Христов е претърпял тежка онкологична операция.

Така магистратите потвърдиха решението на първоинстанционния съд и не върнаха Принца зад решетките.

Както 24 часа вече съобщи, държавното обвинение поиска най-строгата мярка за неотклонение, тъй като имало данни, че Христов и друг път е стрелял пиян в заведението си.

Апелативният прокурор Любомир Петров обърна внимание и на алкохолната проба на Христов - 1,15 промила. Тя била взета 10 часа след убийството и не показвала реалното количество алкохол в кръвта му в момента на деянието.

Най-вероятно в хода на същинския процес пробата ще бъде преизчислена по метода Видмарк, коментират запознати.

Според прокурор Петров е много важно в хода на разследването да се установи как така в продължение на часове лекар от Бърза помощ, личен лекар и двама полицаи не са установили, че пострадалият е починал от прострелване с огнестрелно оръжие.

Още ден след убийството съпругата на готвача Стоянка заяви, че е направен опит за потулване на убийството и замаскирането му като инфаркт.

От полицията заявиха за 24 часа, че действително са минали няколко часа между първия сигнал в болницата за починал човек от инфаркт и този в РПУ Несебър за инцидент пред ресторант "Принц Кирил".

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари