Няма шанс за България!

0
КАКЪВ АБСУРД! Да защитаваш държавната земя от самата държава?!
КАКЪВ АБСУРД! Да защитаваш държавната земя от самата държава?!

Когато държавните ”институции” пряко се обявяват за разграбването и унищожаването на държавната собственост, е редно ние гражданите да я защитим. Както правим през всички тези години...

КАКЪВ АБСУРД! Да защитаваш държавната земя от самата държава?!

Това написа във фейсбук преди минути Атанас Русев от сдружение ”Да запазим ”Корал”.

Ето и поводът за гнева на природозащитникът:  НЯМА НИКАКЪВ ШАНС ЗА БЪЛГАРИЯ. Днес присъствахме на комплексна "проверка" от областната управа относно незаконно поставената ограда зад плажа Корал по наш сигнал, с участието на най-различни "институции" на местно ниво. Това беше абсолютен фарс, в който държавните служители открито и разпалено защитаваха стореното беззаконие и дори първоначално отказаха да посетят различните места, където по сигнали в медии и телевизии беше установена незаконна сеч и др.

Единствено зам.- областният управител Крумов прояви разбиране и посети лично всички места и се запозна с проблемите. Нямаше протокол от проверката. Не се разписахме никъде. Не зная по имена кои присъстваха и откъде бяха (имаше от общината, от риосв Бургас,...). Не искаха да бъдат снимани и записвани. Нямаше геодезист с тях, който да установи какво, къде и как е нарушено или къде попада. "Експертите" единствено разпалено защитаваха "частната собственост" и побързаха да претупат всичко и да си тръгнат. Сега в 14 дневен срок ще измислят как да оправдават това беззаконие и да защитават унищожаването на дюните и този уникален хабитат. Това не е държава.

Това трябва да са границите на един абсолютно прав топИк, общински път, с успоредни страни... Коловете са забити в сиви дюни според Специализираната карта на дюните. По кадастър. По кадастър също така някои от тези колове са забити в самия общински път, а не на границите му.

 "Законен" частен имот и общински път в пясъчните дюни на плаж Корал.

 Колове с тел, на която човек спокойно може да се обеси, ако е малко по-тъмно или не я види...

Източник: FROG NEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари