Няма съмнения, че работникът, загинал вчера, е убит от волтова дъга

8
В Ново село хората разказват: Чухме гръм, после селото остана без ток
В Ново село хората разказват: Чухме гръм, после селото остана без ток Видео: Русе Медиа

Силен гръм се е чул от жителите на Ново село, когато е станал инцидентът, убил работник при ремонта на пътя Русе - Кубрат

 Хората от обектите в съседство разказаха, че първоначално помислили, че е избухнала газова бутилка, но веднага след това имало премигвания на електричеството и цялото село останало без ток, разкрива Русе Медиа.

50-годишният работник е загинал вчера преди обед, след като бе ударен от ток. Мъжът е участвал в ремонтните дейности, които се извършват на пътя Русе-Кубрат.

Инцидентът е станал срещу гробищата на с.Ново село. Според първоначалната информация загиналият е пренасял с камион пръст за заравняване на строителната площадка. Спрял е в непосредствена близост до високоволтовия далекопровод, за да изсипе пръстта, и е излязъл от кабината.При опирането му в превозното средство, е бил ударен от образувалата се волтова дъга и е починал на място.

По случая се води следствие, проверка се извършва и от Инспекцията по труда.

Според специалистите волтова дъга може да се образува при 3 - 5 метра въздушна дистанция, а от пожарната припомнят, че в последните години подобни инциденти на полето са зачестили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари