Няма последици за кмета, прегазил дете на улицата

0
Детето само се е блъснало в джипа, пише в полицейския доклад
Детето само се е блъснало в джипа, пише в полицейския доклад

Кметът на Трън Станислав Николов остава без никакви последици, след като удря дете с джипа си.

Инцидентът е станал през ноември 2015 година, когато Ивайло отивал на училище. Детето се е движило бавно, когато Станислав Николов, оставяйки своя син на училище, връща рязко назад автомобила си и Ивайло попада под него.

"Натиска и връща назад", пояснява движението на джипа свидетелят Любка Лазарова пред Нова телевизия. По думите ѝ кметът е бил пиян, миришел е на алкохол. Вследствие на удара детето е със спукан далак разкъсан и смачкан черен дроб.

То е оперирано и остава без далак и половин черен дроб. Заключението на полицията обаче е, че „детето не било блъснато а се е блъсвало само в джипа и си е причинило средна телесна повреда." Кметът и до днес живее без обвинение.

Свидетел на катастрофата, която дала показания, в последствие е била притисната да промени и подпише неверни показания: „Следователят ми даде готови показания." По-късно жената решава да разкаже истината и подава жалба до прокуратурата, но получава отказ. Нещо повече кметският наместник на селото, в което живее я е предупредил, че „ще ѝ се случи нещо лошо" ако свидетелства.

По думите ѝ въпросният кметски наместник е от ГЕРБ и е приятел на кмета на Трън. В опит да се свържат с него по телефона кметът на Трън заяви на журналиста, че няма да обяснява нищо и ще съдии медията, в която тя работи.

Друго дете, свидетел на инцидента също е оттеглило показанията си, при това още на следващия ден, тъй като баща му е бил заплашен, че ще загуби работата си. Това разказа майката на Ивайло. Тя допълва, че мечтата на сина ѝ била да стане спортист, но поради преживяното той няма да има тази възможност.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари