Без нови излекувани за последните 24 часа в Русенско

0
Броят на оздравелите от коронавирус в региона остава 169
Броят на оздравелите от коронавирус в региона остава 169

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие на територията на областта няма констатирани нови случаи на коронавирус.

Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта остава 269, като активните случаи са 87. От тях 32-ма са на болнично лечение, а другите 55 са под домашна изолация.

Няма и нови излекувани за последните 24 часа, което означава, че от началото на пандемията броят на оздравелите от коронавирус в региона остава 169. Припомняме, че в петък беше отчетен рекорд за областта сред хората, преборили коронавирусната инфекция – 22-ма души.

Без промяна остава и епидемичната обстановка в дома за стари хора „Възраждане“. Понастоящем 19 от обитателите на социалното заведение се намират на болнично лечение.

14 от тях са в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“, трима в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ „Медика Русе“, а други двама в обособения COVID-сектор на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. 23-ма души са безсимптомни и са изолирани във вила „Липник“ в село Николово, която е на Община Русе, а други четирима души без оплаквания, които са били в домашен отпуск остават под домашна изолация.

От персонала на болнично лечение остава само 63-годишната жена, работеща в социалната институция като трудотерапевт, а под домашна изолация са други трима души – една от санитарките, както и социалният работник и социалният асистент.

Броят на излекуваните в дома е 36, като 31 от тях са от неговите обитатели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари