Няма населени места без ток и вода в област Русе след бурята

0
Максималният порив на вятъра в областта е достигал до 72 км/ч, като в Русе е бил около 50 км/ч.
Максималният порив на вятъра в областта е достигал до 72 км/ч, като в Русе е бил около 50 км/ч. Снимка: БГНЕС / Архив

Няма населени места от област Русе без ток и вода. Това сочат данните на Електроразпределение-север и на дежурните екипи към общинските съвети за сигурност, съобщиха за Агенция „Фокус“ от пресцентъра на Областна администрация – Русе

Няма проблеми и с телекомуникациите в областта. Единствено късно снощи между 21.54 и 23.05 часа специализирани екипи са участвали в отстраняването на паднало дърво на пътното платно. Произшествието е било регистрирано на ул. „Гоце Делчев“ 36 в Русе. При падането дървото е съборило проводници на градската електропреносна мрежа, работи се по решаване на проблема и вече би трябвало да е възстановена.

За последните 24 часа валежите в региона са между 6 и 24 л/кв. м. За самия град са около 8 л/кв. м. Максималният порив на вятъра е достигал до 72 км/ч, като в Русе е бил около 50 км/ч.

Наблюдавало се и типичното за този сезон от годината явление шквал – засилване на вятъра с рязка смяна на посока. Имало е и гръмотевична дейност и съвсем кратка градушка за периода около 22.00 - 22.10 часа в Образцов чифлик, русенско.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари