Някой в държавата води ли списък със скандалите, които съпътстват управляващите?

0
Меглена Плугчиева: Желанието на Денков да е външен министър е поредният скандал, тези пазарлъци са недопустими
Меглена Плугчиева: Желанието на Денков да е външен министър е поредният скандал, тези пазарлъци са недопустими Снимка: Агенция "Фокус“

Меглена Плугчиева: Желанието на Денков да е външен министър е поредният скандал, тези пазарлъци са недопустими

Някой в държавата води ли списък със скандалите, които съпътстват управляващите? Те са толкова много и така се застъпват, че обществото забравя старите. Желанието на премиера Николай Денков да бъде външен министър е поредният скандал. Това каза за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" Меглена Плугчиева, бивш вицепремиер по европейските фондове.

"Всичко това е не само скандали, а и безобразия, които сигурно пълнят ежедневието ни, но в същото време са спойката между тези управляващи, които са си избрали една дума за управлението, която аз не употребявам. Това е много недостойно, разочароващо, обидно и отблъскващо за цялото ни общество. Недопустимо, несериозно и безотговорно е да има пазарлъци за постове и за това кой ще блесне, ще ходи в Брюксел и на други командировки. В условията, когато имаме толкова много проблеми в страната, когато Европа и светът се тресат от войни, когато в България имаме демографска криза, проблеми в образование и здравеопазване - да се правят такива пазарлъци, ми се струва изключително недостойно и то на това високо ниво", коментира Плугчиева.

Бившият вицепремиер по европейските фондове бе категорична, че имаме нужда от сериозна и отговорна външна политика с лице, която да предизвиква респект и симпатия за България. "Не да бъдем сложени някъде там в ъгъла и да ни смятат за "момчето за бой" в ЕС", коментира още Меглена Плугчиева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари