НСО, масони и мокри поръчки: Има ли паралелна власт в България?

2
Откритата връзка между масонска ложа, служител на НСО и поръчково убийство на бизнес дама повдига множество въпроси
Откритата връзка между масонска ложа, служител на НСО и поръчково убийство на бизнес дама повдига множество въпроси Видео: bTV

През отминаващата седмица беше разкрита група, приела поръчка за убийство. Единият от задържаните е действащ служител на Националната служба за охрана.

Подполковник, специалист по взривни устройства на Националната служба за охрана, е приел поръчката за убийството на бизнес дамата Станка Марангозова през октомври миналата година. Това обяви прокуратурата, а полицията е задържала и физическия извършител на убийството, предава bTV.

На иззетия мобилен телефон на служителя на НСО се установява активната му комуникация с действащи магистрати, адвокати, бивши министри, държавни служители на високи позиции, вероятно членуващи в една и съща масонска ложа“, съобщи говорителката на прокуратурата Сийка Милева.

От НСО обявиха, че очакват да им бъде предоставена информация, за да предприемат действия спрямо служителя им. Поръчителят е известен, но в момента се издирва.

За да прикрие пистолета със заглушителя, убиецът носел и букет от изкуствени бели рози. Ден по-късно обвинението показа и мотора на извършителя. Той е бил купен от интернет и е бил специално пребоядисан.

Разследващите смятат, че мотивите за убийството са неуредени финансови отношения и сигнал на Марангозова за изнудване. За мократа поръчка бил платен аванс от 50 хиляди лева.

Случаят и участието на служител на спецслужбата в мокра поръчка не трябва да се преекспонират, тъй като НСО има 1000 служители и е нормално във всяко стадо да има мърша, коментираха в „120 минути“ журналистът Йово Николов и ген.-майор Румен Ралчев, който е бил служител на УБО и НСО.

Вина за случилото се може да се търси в системата за подбор на кадрите за НСО и хората, които го извършват, заяви Николов, който смята, че членството на организатора на мократа поръчка в масонска ложа е утежняващо обстоятелство.

За разлика от Николов, ген.-майор Румен Ралчев, който е Велик приор на Ордена на тамплиерите в България, не смята, че има връзка между масонството и извършеното убийство. Масоните се борят за прогреса на човечеството. А членството в ложа е като членството в Българския ловно-рибарски съюз.

В чужбина масоните може да се грижат за човешкия процес, но в България техните организации се грижат само за облагодетелстване на техните членове, заяви Йово Николов, а не трябва да се забравя, че по времето на социализма влизането в БЛРС е било доста трудно и само за избрани.

Масоните са паралелна власт, смята Николов, който напомни промените на Закона за съдебната власт, където е посочено, че магистратите не могат да членуват в масонски ложи.

НСО е безсмислена служба, която е останка от социализма, заяви журналистът.

Масонството в България е много раздробено, за да има такова влияние. Налице са 14 ложи в страната. Всички страни имат служби като НСО, репликира ген.-майор Румен Ралчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари