Новородено момиченце бе изоставено на улица в Айтос

2

Новородено момиченце, намерено на улицата в Айтос, бе прието в УМБАЛ - Бургас вчера

В ранния следобед екип на "Бърза помощ" получава сигнал, че на тротоара на една от улиците в града лежи и плаче малко бебе, оваляно в прах и листа. Екипът оказва първа помощ на новороденото, почиства го и го кара в Родилното отделение на УМБАЛ - Бургас. Персоналът на отделението не помни друг подобен случай.

"Откакто работя в болницата, а това са повече от 30 години, не се е случвало такова нещо. Имали сме и други раждания вкъщи, на улицата, в линейката, но бебето винаги е идвало с майката. За първи път идва бебе без майка", разказа старшата акушерка на отделението Руска Ганчева. На акушерките е направило впечатление и друго - бебето е с хубава бяла кожа, изглежда добре и е спокойно, съобщиха от лечебното заведение.

Момиченцето веднага е прегледано от специалист-неонатолог и настанено в Отделението по неонатология, където е стоплено и нахранено. Установено е, че е недоносено - родено е в 36-та седмица и тежи 2200 грама.

"Освен лекото преохлаждане за организма, към момента не са установени други здравословни проблеми, но изследванията продължават", съобщи началникът на отделението д-р Стилияна Томова.

Персоналът на болницата е подал сигнал в полицията и в службите за закрила на детето за издирване на майката. Все още не е известно коя е тя. За да бъде регистрирано в системата, момиченцето е кръстено Антония - на името на началника на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев.

Много хора се обадиха в болницата с желание да осиновят детето, но компетентните органи по тези въпроси са Агенцията за социално подпомагане и отделът за закрила на детето и желаещите следва да се обърнат към тях. Това са институциите, отговорни за съдбата на детето след изписването му от болницата, допълниха от УМБАЛ - Бургас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари