Новоизбраното Народно събрание започва работа днес

0
Първото заседание ще бъде открито от най-възрастния депутат Вежди Рашидов
Първото заседание ще бъде открито от най-възрастния депутат Вежди Рашидов Снимка: БГНЕС

Първото заседание ще бъде открито от най-възрастния депутат Вежди Рашидов

Новоизбраното 48-о Народно събрание провежда първото си заседание от 9:00 часа. Съгласно Конституцията то ще бъде открито от най-възрастния народен представител - Вежди Рашидов.

Народните представители ще положат клетва: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се.“ След това те ще подпишат клетвени листове. В пленарната зала ще прозвучат химните на България и на Европейския съюз.

Очаква се президентът Румен Радев да направи обръщение към народа и Народното събрание. По традиция на първото заседание на новоизбрания парламент изявления правят представители на парламентарно представените партии и коалиции.

След това се предвижда да бъде избран председател на Народното събрание. Председателят ще поеме ръководството на заседанието и ще произнесе слово. Депутатите ще изберат и заместник-председателите на парламента.

На първото заседание на 48-ото Народно събрание ще присъстват президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, както и служебният премиер Гълъб Донев и членовете на служебното правителство. Поканени са представители на Конституционния съд, на съдебната власт, на различни държавни институции, на дипломатическия корпус и на регистрираните в страната вероизповедания.

Покани са отправени и към предишните президенти и председатели на Народното събрание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари