Ново: Конфискация на автомобилите на шофьори, хванати с алкохол или наркотици

11
От асоциацията на пострадалите при катастрофи подкрепят предложението. Предстои обсъждане в ресорните комисии в парламента
От асоциацията на пострадалите при катастрофи подкрепят предложението. Предстои обсъждане в ресорните комисии в парламента Видео: NOVA

Идеята е на прокуратурата, но само ако е причинена смърт на пътя или промилите са над 2

Конфискация на автомобилите на шофьори, хванати с алкохол или наркотици, предлагат от прокуратурата. Идеята е това да се случва, ако има настъпила смърт или ако шофьорът седне зад волана с над 2 промила алкохол в кръвта, информира NOVA.

В момента при шофиране с над 0,5 промила алкохол минималната глоба е 500 лв. и отнемане на шофьорската книжка. При над 1,2 промила се образува досъдебно производство, а водачът може да получи между една и три години затвор и глоба от 200 до 1000 лева. От асоциацията на пострадалите при катастрофи подкрепят предложението. Предстои обсъждане в ресорните комисии в парламента.

“От началото на годината до момента има 115 загинали граждани в цялата страна, които са с 36 повече от миналата година, а сме едва в началото на година”, подчерта Любка Маринова от Асоциацията и допълни, че това е тежко наказание, но в същото време е добре да се предприемат такива мерки, защото не трябва да чакаме да има втори Милен Цветков ли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    русенец
    Ако управлявам ТИР, градски автобус или някакво друго служебно МПС ще го конфискувате ли ако го карам пиян? Защото ако не го конфискувате май ще има неравнопоставеност на собствеността. Бах мааму и идиоти, Тиквата все по-често ми липсва.
  • 7
    2
    Xzfgk
    Ако вече е настъпила смърт,просто няма смисъл от никаква конфискация! При найнисък промил на алкохол, колата и книжката- аут! Друг е въпроса, колко хора с отнети книжки карат колите си. При такова нарушенше-една година обществено полезен труд!!! Нямало работна ръка?!
  • 2
    1
    Ако това е...
    Ако това е идея на прокуратурата, това е най-смисленото нещо, което за толкова години ще направи. Да живее Гешев /докато умре/.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари