Новият кмет на Панагюрище се задържа едва 100 дни

0
ОИК - Панагюрище взе решение за нов избор за кмет на общината
ОИК - Панагюрище взе решение за нов избор за кмет на общината Снимка: Желязко Гагов / Facebook

ОИК - Панагюрище взе решение за нов избор за кмет на общината

Общинската избирателна комисия в Панагюрище проведе извънредно заседание, след като Върховният административен съд касира окончателно резултатите от балотажа за кмет на средногорската община. Взето е решение да бъде уведомена Централната избирателна, която пък да предложи на президента на републиката да насрочи нов избор за кмет.

Новоизбраният кмет Желязко Гагов ще се задържи на поста едва стотина дни - общинският съвет трябва да сложи временен титуляр до встъпването на нов.

Решението ще бъде изпратено и до Общинския съвет, който е задължен да назначи временно изпълняващ длъжността до провеждане на предстоящия вот. Очаква се това да стане на следващото редовно заседание, насрочено за 28 февруари.

До тази ситуация се стигна, след като бившият кмет на Панагюрище Никола Белишки изгуби надпреварата за пореден мандат на втория тур, проведен на 5 ноември миналата година, само с 28 гласа. Той обжалва резултатите пред Административния съд.

Бяха установени множество нарушения, включително при отчитането на бюлетините и попълването на документацията, за които бе преценено, че могат да изкривят резултатите. Затова магистратите обявиха избора за недействителен, а преди дни Върховният административен съд окончателно потвърди това решение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари