Нови стъпки към "възкръсването" на Залата на смеха

1
В Общинския съвет е внесено предложение за стартиране на процедура за отдаване под наем на постройката и терена към нея
В Общинския съвет е внесено предложение за стартиране на процедура за отдаване под наем на постройката и терена към нея Снимка: Ingress-Intel.com

Общинската администрация отново се е заела с идеята за възстановяване на една от атракциите в Русе, която не работи вече 30 години - Залата на смеха в Парка на младежта.

В Общинския съвет е внесено предложение за стартиране на процедура за отдаване под наем на Залата на смеха заедно с прилежащи към нея терени за поставяне на атракционни съоръжения, информира Русе Медиа.

Първоначалните намерения на администрацията, обявени през месец март 2022 г., бяха съоръжението да бъде предоставено на „Общински пазари“, които да го стопанисват и управляват. Впоследствие обаче стана ясно, че процедурата изиска възстановяването на Залата на смеха да стане по друг ред заради подробния устройствен план на парка.

Така се стигна от новото предложение за отдаване под наем на целия терен, който има три точки за атракции, включително и залата. Който вземе целия терен, трябва да развие и трите места, като е задължително условието Залата на смеха да бъде ремонтирана, обновена и възстановена, за което е изготвена количествена сметка на необходимите ремонти. Най-вероятно „Общински пазари“ ще кандидатстват по тази процедура, за да реализират намеренията си. Има проявен интерес и от други инвеститори през последните месеци, но дали те ще се включат, предстои да се разбере.

Желанието на общинската администрация е Залата на смеха да заработи за русенци и гостите на града от следващото лято.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    До 3
    Тогава Новата г-жа Пенджовица да сяда там и да въртим нея.
  • 5
    3
    Групенфюрер Мюлер
    До 1 - няма как да стане, Пенчо от шкембе не може да види таблета.....
  • -2
    2
    До 1
    До 1: Странното е, че бившият кмет 100ил0ф е заглъхнал и няма дори собствена позиция?!
  • 17
    1
    Е не мога повече, честно
    Залата на смеха най-лесно ще възкръсне, ако наш Пенчо, дето се води кмет, си вземе таблетчето, седне в средата на въпросната зала и си работи във фейсбук, както винаги. Ще бъде такъв смях, такава радост за всички - малко и голямо. На целия град му се РЕВЕ от простотиите, натворени от безхаберието на този "управленец", той решил най-важното нещо да възстановява.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари