Нови престрелки между бивши и настоящи управляващи

0
“За голямо съжаление трябва да обърна внимание, че сме свидетели отново на такава криминална активност на две политически партии у нас – ГЕРБ и ДПС”, заяви вътрешният министър
“За голямо съжаление трябва да обърна внимание, че сме свидетели отново на такава криминална активност на две политически партии у нас – ГЕРБ и ДПС”, заяви вътрешният министър Снимка: NOVA, стоп кадър

Акциите срещу купуване на гласове ще продължат до полунощ на 14 ноември, обяви вътрешният министър

Масовите спецакции срещу купуването на гласове предизвикаха остри реакции и нови престрелки между настоящи и бивши управляващи. Полицейските операции срещу купен вот ще продължат до полунощ на 14 ноември, обяви вътрешният министър, цитиран от NOVA. А равносметката началото на кампанията досега показва– общо 38 задържани за 24 часа и около 1 милион лева иззети при акциите.

“За голямо съжаление трябва да обърна внимание, че сме свидетели отново на такава криминална активност на две политически партии у нас – ГЕРБ и ДПС, заяви вътрешният министър Бойко Рашков.

И предположи откъде идвали парите, според него. ” Това става с асфалтовата сага с България. Във Варна парите, които са били приготвени за раздаване на хората, са около 200 хиляди по списъци с рекламни материали на ГЕРБ. В Русе също. Намерена общо 200 хиляди лева. Там подготвката е била за ДПС”.

Реакцията на ГЕРБ не закъсня. От партията видяха предизборно раздаване на бонуси в силовото ведомство. „Най-големите купувачи на гласове се намират в служебния кабинет. Един от тях е Бойко Рашков, който раздава по 650 лева бонуси преди изборите на служителите на МВР”, посочи Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ.

ДПС не коментираха темата. А престрелките продължиха. От МВР разпространиха запис от 2005 г.: “Има материали в МВР, които разсекретихме, какво е било поведението и с какво се занимавал този бивш служител на МВР, впоследствие издигнат до поста МВР министър от Борисов и как той е контактувал и със собствениците на „Делта гард” и с известните на цялото общество Маргините, и с Митьо Очите, как са били наблюдавани от служители на МВР при техни странни пътувания до например до Слънчев бряг, където е установено по безспорен начин, че там в колите са наред с някои криминално проявени лица”, категоричен в силовият министър.

„Бойко Рашков борави с твърдения, които са недоказани и неговите твърдения всеки път, когато казва нещо подобно се оказва недоказуемо и несъществуващо. Той твърдеше, че Борисов има банка, той твърдеше, че някой подслушвал незаконно”, посочи от своя страна Даниел Митов от ГЕРБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари