Новата услуга “Мъж на час” направи сефтето

0
Станислав носи спасение за самотните жени в ситуации, в които са безсилни
Станислав носи спасение за самотните жени в ситуации, в които са безсилни

Нова услуга – “Мъж на час”, взриви духовете в Бургас.

Неин “родител” е Станислав Николов. Той се занимава с ремонт и монтаж на климатици. По време на работата му правело впечатление, че има много самотни жени, които се нуждаят от мъжка ръка – да им се завие крушка или да им се поправи кран. Затова измислил услугата.

Дойде ми като идея, лично моя. Макар, че после като проверих, видях, че по целия свят я има тази услуга”, сподели Николов, цитиран от Труд.

Той е ерген. Разведен е, няма деца. Казва, че харесва умните и мъдри жени. Но в същото време признава, че “мъжете харесват с очите, а жените с ушите”.

Не уточнява дали по вкуса му са блондинките или брюнетките, може и да са рижави. Най-важното е човек да си намери половинката, разсъждава Станислав.

Не е изключено сега, след като е измислил новата услуга, да срещне любимата жена. В живота нищо не е изключено, разсъждава Николов, който е зодия Козирог.

Роден е в Бургас, кореняк е и плува отлично. Обожава разходките край морето и се наслаждава на прекрасната гледка към вълните. Може да се каже, че разходките по брега са му любими и през четирите сезона. Обича да спортува, кара колело, ходи много пеша и поддържа суперформа.

Оптимист е, въпреки, че допреди два дни към идеята му за “Мъж на час” нямало никакъв интерес. “Може би защото жените са свенливи и се притесняват, не знаят какво точно се крие зад тази услуга. А и нашето общество не е отворено към новите неща”, разсъждава той.

Според него този вид услуга – да помагат за домакински работи срещу заплащане, я практикуват много мъже в България, но никой не й дава гласност. “Искам да помогна на жените, които са самотни и имат нужда от майстор. Тази услуга не включва нищо интимно и не е срамна. Напротив, целта е да направи животът на по-нежната част от Бургас по-лесна. Вкъщи все нещо се разваля, я кран протече, я контакт гръмне…Жените трудно се справят с такива проблеми”, разсъждава Станислав Николов.

Заплащане по джоба на дамите: 10 лв. На час заплащането е по договорка, в зависимост от сложността и естеството на услугата. След като по медиите се разшумя за идеята и обявата “Мъж на час”, вече е имало и две обаждания на клиентки. Едната обаче е била тотално отхвърлена, защото пожелала Станислав да й разходи кучето, което е крайно несериозно.

Другата жена – на средна възраст, е дефакто първата клиентка на услугата. Тя е комшийка на Николов и час и половина той се занимавал да оправи дребни, но нерешими за нея проблеми у дома. Поправил един контакт, пробил малко дупки, закачил огледало, сложил две дръжки на шкаф…И така час и половина, но 30-те минути минали като бонус заради сефтето и накрая казал, че всичко струва десет лева.

Не съм самарянин, просто в свободното си време искам да помагам и да изкарвам някой лев”, доверява майсторът. Смята, че няма опасност да се превърне в любимец на бабите от комплекса, в който живее. Според него, самотните жени са не само възрастни. Има и много млади и красиви дами, които живеят без силно рамо.

Обявата му във фейсбук е преведена и на руски език, защото в Бургас има и много синеоки рускини. В живота нищо не е изключено, твърди още основателят на “Мъж на час”.

Майсторите като спасителитге на плажа

За целия стаж като майстор на климатици не му се е случвало дама да го вика уж за климатика си, а пък той да не е повреден. Хората се нуждаят от реални услуги, когато ни звънят, разказва той. За разлика от спасителите на плажа, които често цитират следния истински случай. Рускини в морето и едната започва да вика за помощ. Отива морският вълк да я спасява, а тя го “застрелва” с репликата: “Ама защо вие? Аз очаквах колегата ви”.

Само по основния показател майсторите са като спасителите на плажа – по услугите, демек по спасяването от протекъл кран или изгоряла крушка.

И все пак – “Мъж на час”- това не е бизнес, а желание да помогнеш и да бъдеш полезен. “Друг е въпросът, че у дома всичко плаче за ремонт, а аз нищо не бутвам”, заявява с чувство за хумор идеологът на революционната идея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари