Нова платформа за театър представиха в Русе

0
Всички спектакли са снимани специално, за да бъдат гледани онлайн, продукцията е съобразена с вкусовете на най-малките и навиците за възприемане на подобно съдържание
Всички спектакли са снимани специално, за да бъдат гледани онлайн, продукцията е съобразена с вкусовете на най-малките и навиците за възприемане на подобно съдържание Снимка: www.digitaltheatre.bg

Русенски творци създадоха нова дигитална платформа за театър, която да представя качествено онлайн съдържание на български език, предназначено за деца и родители

 Зад проекта стоят Група за театър „Камила“ и партньорите от Арена Медиа

На новата платформа www.digitaltheatre.bg вече са качени три спектакъла на „Камила“: „Зли вълшебства, добри вълшебства“, „Приказка в найлонова торбичка“ и „Приключения чудати с фигури познати“. Всички спектакли са снимани специално, за да бъдат гледани онлайн, продукцията е съобразена с вкусовете на най-малките и навиците за възприемане на подобно съдържание. В отделни рубрики на сайта може да се видят интервюта очи в очи със създателите, посетителите могат да надникнат зад кулисите на дигиталния театър.

Съдържанието на платформата digitaltheatre.bg може да се гледа напълно безплатно с достъп от целия свят, без ограничения. С платформата е свързан и нейният YouTube канал digitaltheatrebg – ако се абонират, потребителите могат да получават известия за новото съдържание.

В създаването на съдържанието на платформата участват още: Росица Миновска-Деведжиева – режисьор и драматург, и актрисата Анелия Пейчева. Дизайнер на сайта е Андрей Тотев, логото е разработено от него по оригиналната творба на Еслица Попова. Композиторът на два от спектаклите Пламен Мирчев-Мирона е автор на великолепните фотоси. Монтажът на дигиталното съдържание е на Теодор Мечев. Асистент на продукциите и администратор на сайта е Христина Трифонова.

Проектът „Дигитален театър Камила“ на Група за театър „Камила“ е подкрепен от Програма „Публики“, Модул „Творческа намеса в дигитална и публична среда“ на Национален фонд „Култура“ 2020

„Надяваме се да поканим тук и други театрални организации. За срещи с нова публика са добре дошли всички, които правят театър за деца, куклен театър, детски театър. Посетителите могат да гледат цели спектакли, да се вълнуват от представления, да се запознаят очи в очи с авторите на пиеси, да надникнат зад кулисите на дигиталния театър“, казва авторът на идеята – директорът на Арена Медиа Димитър Липовански.

„Радвам се, че спектаклите на Група за театър „Камила“ повеждат дигиталния керван, но работим много, за да привлечем и други създатели на театър за деца в Северна България“, споделя директорът на „Камила“ Илия Деведжиев.

Проектът „Дигитален театър Камила“ на Група за театър „Камила“ е подкрепен от Програма „Публики“, Модул „Творческа намеса в дигитална и публична среда“ на Национален фонд „Култура“ 2020.

„Подкрепата на Национален фонд „Култура“ по програма „Публики“ се оказа същностна и навреме за този проект“, отбелязва Цвета Ненова от Арена Медиа.

Източник: Русе Медиа

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари