Новак Джокович записа 33-ата поредна победа на "Уимбълдън"

0
Ноле се класира за 46-и път на полуфинал в турнирите от Шлема
Ноле се класира за 46-и път на полуфинал в турнирите от Шлема Снимка: Фейсбук

Ноле се класира за 46-и път на полуфинал в турнирите от Шлема

Новак Джокович се класира за полуфиналите в тазгодишното издание на тенис турнира от Големия шлем - Уимбълдън, след като преодоля Андрей Рубльов в четири сета - 4-6, 6-1, 6-4, 6-3, за около два часа и 50 минути игра на Централния корт в Лондон.

Първите пет гейма на откриващия сет минаха под диктовката на сервиращите, като шампионът от последните четири издания на надпреварата имаше три точки за пробив в шестия, но не успя да оползотвори нито една от тях. Руският му опонент придоби самочувствие и подпомогнат от добрите си сервиси, дочака своя миг в деветия гейм, когато направи решителен брейк, а след това не сбърка на собствено подаване. Втората част обаче отиде на сметката на Джокера, който даде само един гейм на Рубльов. В началото на третия сет Ноле трябваше да спасява две точки за пробив, преди да пробие в петия гейм. След това и Рубльов отрази точка за пробив на свой сервис, преди да се стигне до голямата драма в десетия гейм, който продължи около 15 минути. Рубльов имаше три шанса за връщане на брейка, а Джокович материализира петия си сетбол, за да обърне изцяло развоя на събитията в своя полза. В четвъртата част сърбинът осъществи ранен пробив, а след това направи още един, за да се поздрави с крайната победа, информира БГНЕС.

Седемкратният носител на трофея спаси седем от осемте точки за пробив пред Рубльов. Той направи девет уинъра повече от руснака, както и две непредизвикани грешки по-малко. Така 36-годишният Джокович, който постигна 33-а поредна победа на Уимбълдън, се класира за 46-и път на полуфинал в турнирите от Шлема, с което изравни досегашния рекордьор по участия в тази фаза - Роджър Федерер.

Съперник на Ноле в спора за място в неделния финал ще бъде италианецът Яник Синер. Осмият поставен в основната схема надви също в четири сета друг представител на Русия - Роман Сафиулин, след 6-4, 3-6, 6-2, 6-2. Джокович и Синер имат два мача помежду си до момента, като вторият от тях бе на Ол Ингланд Клъб миналата година - тогава, в сблъсък от четвъртфиналите на турнира, Джокера направи пълен ремонт, печелейки с 5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2.

Другият полуфинал при мъжете ще бъде определен утре. Световният номер 1 Карлос Алкарас се изправя срещу шестия в схемата Холгер Руне, който на 1/8-финалите спря първата ни ракета Григор Димитров, а третият поставен Даниил Медведев играе с една от изненадите на турнира - шампионът от Майорка Кристофър Юбанкс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари