Нова версия за смъртта на Елвис Пресли

0
Певецът е починал не поради проблеми с алкохола и наркотиците - както се смяташе досега, а поради множество генетични заболявания
Певецът е починал не поради проблеми с алкохола и наркотиците - както се смяташе досега, а поради множество генетични заболявания Снимка: cril17.org

Разкрита е нова предполагаема причина за смъртта на Краля на рока Елвис Пресли, съобщава The Guardian

В новата книга на историка Сали Хедел "Елвис: Роден да умре млад", се казва, че певецът е починал не поради проблеми с алкохола и наркотиците - както се смяташе досега, а поради множество генетични заболявания, уточнява БГНЕС . От поредица документи, публикувани в книгата, става ясно, че неговите баба и дядо са били братовчеди, а трима от роднините му по майчина линия са починали в ранна възраст. Майка му Гладис също умира много млада.

Според историка Пресли е имал девет сериозни хронични заболявания, като пет от тях са били вродени. Тази нова информация за разклатеното здраве на Пресли може да промени възприятието на феновете към певеца, който иначе е възприеман като "рок енд рол човек, който е починал в банята си от твърде много хапчета". А всъщност Кралят на рока се е опитвал да скрие множеството си здравословни проблеми, сред които безсъние, имунодефицит, заболяване на дебелото черво, заболявания на белите дробове и черния дроб.

Елвис Пресли умира на 16 август 1977 г. на 42-годишна възраст от сърдечен удар, макар истинската причина за смъртта му и до днес да буни духовете. Пресли е включен в Книгата на рекордите на Гинес като изпълнител с най-много хитови албуми - 97.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари