Новата скейт-площадка в Русе ще е готова след 6 месеца

2

Днес се състоя символична първа копка на съоръжението в Парка на младежта

"Това е съоръжение, което отдавна трябваше да имаме в Русе. Все повече деца практикуват тези спортове и ние трябва да им осигурим необходимото пространство", каза кметът Пенчо Милков.

Площадката ще бъде разположена в Парка на младежта.

По думите на проектанта Георги Георгиев при изграждането на съоръжението няма да бъде отсечено нито едно дърво. Екип от 27 души е работил, за да бъде съобразен проектът с всички особености на парка.

Скейт площадката ще бъде на площ от 960 кв. метра. Тя ще включва две основни секции - "боул" и "стрийт" (с елементи от градската среда).

Различните елементи дават възможност на площадката да се използва от начинаещи и от напреднали. Специализираната настилка предполага добра скорост при каране, изпълнение на по-технични трикове, а в същото време не позволява вибрации и вдигане на шум.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните дейности е шест месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    LOL
    6 месеца за скейт-площадка хахаха хората по света за 6 месеца реализират огромни инфраструктурни строежи като мостове, магистрали, тунели...Ние се чудим защо 30 години една магистрала не могат да направят нашите строители...
  • 2
    2
    Иво баничката
    На този кмет трябва да му викат лъжливото овчарче.Досега само приказки и нулеви резултати.
  • 4
    1
    daskal
    Похвални са такива работи, ама вземете да пооправите и малко улици из града, че просто е ужас!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари