Нова серия глоби заради тайни партита в София

0
С какви трикове се опитват да прикриват нарушенията
С какви трикове се опитват да прикриват нарушенията Видео: bTV

Повече от 400 са проверените заведения и над 330 са санкционираните клиенти

Нова серия глоби заради тайни партита в София. По данни на столичната полиция повече от 400 са проверените заведения и над 330 са санкционираните клиенти заради нарушения на мерките срещу коронавируса през последните месеци.

С тъмни стъкла, заключени врати и изгонени през тайни изходи клиенти - така собствениците нарушители опитват да се отърват от глобите.

От прозрачни, стъклата им станаха с плътни пердета. Фолио започнаха да си слагат с цел да прикриват партита и някакви празненства, които си провеждат вътре“, обясни пред bTV Добромир Брешков от СДВР.

Тържества в ресторанти на хотели пък са с пароли.

Там най-големият проблем, с който се сблъскваме – първо, че ни ограничават влизането. И когато по някакъв начин успеем да влезем, вписват клиентите на ресторанта като гости на хотела и ги затварят по стаите“, разказа още Брешков.

При такива случаи не се спазва нито дистанция, нито се носят маски на купоните и заразяването става много лесно“, обясни от своя страна д-р Ина Балабанова от РЗИ-София.

Фирмите са регистрирани на чуждо име - обикновено на социално слаби хора.

От РЗИ предупреждават още, че партитата сега са особено опасни и заради новите щамове на коронавируса, които вече са в съседна Гърция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Докато пеех вчера в стаята, някой счупи с камък прозореца, за да чува по-добре.

Харесай Дунавмост във Фейсбук