Нова секция в сайта на Областна администрация ще информира за предстоящите избори

1
В ход е организационно-техническата подготовка на изборите, като до момента всички предвидени дейности както от страна на Областната управа, така и от Районната избирателна комисия и общините са изпълнени в определения срок, информират от областната управа
В ход е организационно-техническата подготовка на изборите, като до момента всички предвидени дейности както от страна на Областната управа, така и от Районната избирателна комисия и общините са изпълнени в определения срок, информират от областната управа Снимка: Dunavmost

От днес на сайта на Областна администрация Русе заработи специално обособена секция относно предстоящите избори за народни представители на 4 април тази година

В раздела, който е на следния уеб адрес: https://www.ruse.bg/izbori-za-narodno-subranie-2021, ще бъдат публикувани актуални новини, както и информация относно изборния процес.

Към настоящия момент там могат да бъдат изгледани два видеоклипа, разработени от Централната избирателна комисия. Те са с продължителност от по 30 секунди и целят разясняването правата и задълженията на гражданите.

Припомняме, че всеки български гражданин, който е навършил 18-годишна възраст към датата на изборите има право да упражни своят вот. Освен това той/тя не трябва да е поставен под запрещение или да изтърпява наказание лишаване от свобода.

Същевременно хората с трайни увреждания, които не могат да гласуват в изборно помещение трябва до 20 март да подадат заявление в писмена форма или през интернет страницата на Общинската администрация, за да гласуват с подвижна избирателна кутия.

Пропусналите този срок могат да го направят до 29 март, но ако в населеното място вече има назначена подвижна избирателна комисия.

В ход е организационно-техническата подготовка на изборите, като до момента всички предвидени дейности както от страна на Областната управа, така и от Районната избирателна комисия и общините са изпълнени в определения срок. Припомняме, че бяха проведени консултации за образуване на Районна избирателна комисия, а след нейното назначаване тя беше осигурена материално-технически от Областна администрация Русе. Също така в областната и общинските администрации са създадени технически екипи. От своя страна кметовете на общини са образували избирателни секции, а РИКРусе са определили единната им номерация. Вече са обявени и местата за поставяне на избирателни списъци и са съответно публикувани на интернет страниците на общините. Във всички общини от региона има и назначени секционни избирателни комисии. До 7 април включително функциите на областен управител ще бъдат изпълнявани от заместник областния Свилен Иванов, припомнят от Областна администрация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

След дълъг размисъл как да кръсти новата си кръчма, бай Гроздан лепна табела "Напоителни системи!"

Харесай Дунавмост във Фейсбук