Нова мащабна онлайн измама иска банкови данни

0
Експерти по киберсигурност предупреждават, че хората не трябва да правят каквото и да било
Експерти по киберсигурност предупреждават, че хората не трябва да правят каквото и да било

Експерти по киберсигурност предупреждават, че хората не трябва да правят каквото и да било

Фалшиви имейли от банкови институции призовават бързо да се потвърди акаунта и да се въведе отново името и паролата за достъп.

Експерти по киберсигурност предупреждават, че тече нова мащабна фишинг атака и хората не трябва да правят каквото и да било, предава bTV.

Радостина получава имейл от своята банка за актуализация на профила си. Тя обаче вече знае, че това е фалшив имейл, тъй като нейни близки наскоро са били жертва на хакери.

Истината е, че натискането на едно копче е лесно. Те натиснаха такива линкове и в крайна сметка имаше едно ходене по мъките“, обяснява Радостина Пешева, която е мениджър продажби.

Ако някой ви поиска потребителско име и парола или създаде усещане за стрес, по-добре се обадете в институцията по телефона или използвайте специализираните им приложения“, поясни Ясен Танев, специалист по киберсигурност.

Една от потърпевшите банки знае за тези фишинг атаки и предупреждава клиентите си. „Запомнете! Банката никога не изисква от клиентите си да предоставят онлайн лични и/или банкови данни като парола, имена, ЕГН, адрес, телефон и наличност по сметки.

Ако подозират, че са станали жертва на измама, трябва незабавно да се обадят на контактния център на банката, както и да блокират картите си в мобилното банкиране“, са казва в позицията на ОББ.

Сега, когато получи такъв имейл, Радостина предупреждава близките и приятелите си. „Правя един скрийншот и го пускам в групата с моите колеги“, отбелязва Радостина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари