Нова измама: Канят ви на масаж, а си тръгвате с кредити

1
Със записано съобщение по телефона канят хора за безплатен масаж и демонстрация на модерни уреди
Със записано съобщение по телефона канят хора за безплатен масаж и демонстрация на модерни уреди

Със записано съобщение по телефона канят хора за безплатен масаж и демонстрация на модерни уреди

Шменти капели. Така пловдивчанка определи мощна атака по телефона, свързана с покана за уж "безплатен" масаж, съобщи "Марица".

Камелия сподели, че днес следобед получила странно обаждане. Вдигнал телефона, а отсреща мъжки глас учтиво я поканил на събитие в столицата. Споменал, че ще има безплатен масаж, демонстрация на модерни уреди и задължителен подарък за присъстващите.

"Веднага разбрах, че става въпрос за записано съобщение. Обясни ми, че е препоръчително да взема половинката си или приятел. Поиска името на човека, който ще е с мен, също моите имена и телефон. Записът продължи с това, че точното място на събитието остава в тайна, като щели да ми го съобщят ден преди това. Каза, че ще си тръгна с подарък смарт гривна, както и с други изненади, които също били тайна към този момент", разказа Камелия.

Пловдивчанката задала въпрос какво всъщност е това събитие. Естествено, не получила отговор, предвид, че разговаря със запис. Вместо това от телефона ѝ било повторено последното изречение, в което се казва да си даде данните. Отново пробвала с въпрос, но пак ударила на камък.

Камелия споделила това със своя приятелка, която веднага реагирала с думите "Хич не се лъжи, много мои приятели го направиха и още изплащат заеми!".

Събитието е демонстрация или по-скоро реклама на масажори, възглавници и всякакви други неща. Присъстващите биват омайвани с дребни подаръци и уж огромни отстъпки от цените на продуктите. Така хората се лъжат, взимат веднага "намалените" стоки, като за това подписват договор за изплащане на месечни вноски.

Атаката по телефона е от няколко дни и е на произволен принцип. Стотици пловдивчани са получили подобно обаждане.

Преди няколко месеца пловдивчанин предупреди хората да не се лъжат, тъй като той самият станал жертва.

58-годишният Стефан посетил такова събитие и си тръгнал с кредит за 3000 лв.

Подобни рекламни събития се провеждат ежедневно, в цялата страна. От залите, в които рекламните агенти вършеят, си тръгват десетки пенсионери с кредити. В крайна сметка, те предлагат, възрастните хора купуват. Тоест, чиста измама тук няма, но има чиста проба заблуждение и "омайване", което кара хората да вземат неща, струващи 10 пъти повече, отколкото в нормален магазин. Подобен кредит, като този на Стефан, се изплаща с години, предупреждават специалисти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    2
    продънена държава
    След двукратно учтиво отказване да присъствам на това велико събитие, на което задължително има подарък, блокирах телефона. Но .......изненада, последва следващо обаждане.Тези измамници работят с мобилните оператори. Нямам думи.... Хора, още като разберете кой се обажда - затваряйте.
  • 6
    1
    Напишете , онодена ли е ?
    Но това не е масаж , нали ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари