Нова функция в Google Chrome

1
Тя е част от мащабната програма на компанията да ни гарантира максимално безопасно сърфиране в интернет
Тя е част от мащабната програма на компанията да ни гарантира максимално безопасно сърфиране в интернет

Google Chrome без никакво съмнение е един от най-бързите и сигурни браузъри, което е и основната причина за голямата му популярност сред потребителите, независимо дали става въпрос за компютър или мобилно устройство.

Инженерите на компанията вече работят над нова функция, която да предпазва потребителите докато сърфират в интернет и сега разбираме точно какво представлява тя.

За в бъдеще Google ще интегрират нов инструмент в своето заглавие, което ще предупреждава потребителите, когато се опитват да отворят зловреден уеб сайт, предаде Phаndroid, цитиран от digital.bg

Благодарение на нея, когато компанията забележи наличието на съдържание, което не покрива критериите за сигурност тя ще ни показва съобщениe, което информира за нейните съмнения.

Ако софтуерът на Google открие фалшиви или подвеждащи реклами или друга съмнителна дейност в съдържанието в страниците, което може да доведе до инсталирането на зловреден софтуер или линкове тя ще ни информира и ще остави решението дали да го отворим на самите нас.

Въпросната функция е част от мащабната програма на компанията да ни гарантира максимално безопасно сърфиране в интернет и е част от Safe Browsing защитата.

По този начин тя се надява да ни спести възможността неволно да кликнем върху даден линк или реклама с недоказан произход, което може автоматично да инсталира вирус на компютъра ни без знанието на потребителите.

Другата голяма заплаха за нас са фалшивите бутони, подканящи ни да кликнем върху бутон или да направим анкета, което също ще бъде обхванато от новата функция на браузъра.

В заключение ще отбележим, че този инструмент е поредното доказателство колко несигурно е интернет пространството и колко внимателни трябва да бъдем когато отваряме непознато съдържание в него.

Източник: digital.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари