Нова директорка прави "чистка" в ПГИУ "Елиас Канети"

17
Ученици са шокирани от премахването на дългогодишни преподаватели, пом. директор и зам. директор
Ученици са шокирани от премахването на дългогодишни преподаватели, пом. директор и зам. директор

Ученици от ПГИУ "Елиас Канети" са шокирани от премахването на дългогодишни преподаватели, пом. директор и зам. директор

"Директорката на ПГИУ "Елиас Канети" - Русе Анелия Георгиева уволни един от най-авторитетните и уважавани служители в училището и в целия град, доказал своя професионализъм през годините - Калина Пенева.

Учители, ученици, бивши възпитаници...Спите ли?! СПИТЕ!!!

На къде отива това училище с дългогодишна история и традиции се питам аз... Запитайте се и ВИЕ!", пише Станислав Пенев във фейсбук групата на гимназията.

Радолина Христова също е изразила своето недоволство в социалната мрежа:

"Българският ни манталитет ни е научил, че е най-лесно да заровиш главата си в пясъка, а изрази като "преклонена глава сабя не я сече" са станали пословични и набират не малко поклонници. Но до кога? Крайно време е да спрем своеволията и да дадем гласност на случващото се. Анелия Георгиева, директор на ПГИУ "Елиас Канети" - град Русе, открай време упражнява злоупотреба със служебното си положение. След пенсионирането на бившия директор - Румяна Белчева, всеобщото очакване бе зам.-директорът Калина Пенева, преподавател по български език и литература с дългогодишен стаж в гимназията да заеме нейното място. За огромно съжаление конкурсът бе спечелен от Анелия Георгиева и с това се сложи край на всичко изградено до този миг в ПГИУ. Настъпи безсрамно потъпкване на традициите на гимназията, разрушаване на хармонията в учебното заведение и разбиване на учителския колектив. Един чужд човек влезе в нашето училищно общество и без капка съвест за кратко време успя да разруши всичко, градено през годините. Не за първи път изразяваме недоволството си! Никога не сме спирали да се борим, въпреки че ТЯ успява да превърне вика ни за помощ в глас в пустиня.

Новата проява на неуважение към нашата гимназия от страна на г-жа Анелия Георгиева не закъсня! Горепосочената започна отдавна планираното си разбиване на учителския колектив. Както може би се досещате, много са хората в ПГИУ у които тя не среща подкрепа за постъпките си и именно в това се корени безразборното уволнение на преподаватели. Първа беше г-жа Даниела Енчева, внезапно и незаслужено освободена от позицията си на преподавател. Сега е ред на г-жа Калина Пенева-тя е отстранена от позицията си на заместник-директор и учител. Причината? Липса на икономическо образование. Преподавател по БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА бива уволнен, поради липса на икономическо образование?! Колко банално. Всеки, когото попитате би описал г-жа Пенева като отзивчив, сърцат и обичан преподавател и колега. Тя заслужава едно огромно "благодаря" за всичко, което е направила за нас. Но етиката и морала не присъстват у всеки. Поради същата причина е уволнена и г-жа Росица Желева, зам.-директор, и поради други все толкова малоумни причини ще бъдат освобождавани още много стойностни преподаватели, докато в гимназията не останат само поддръжници на Анелия Георгиева.

Безкрайно обидени и отвратени сме от начина, по който тази жена се отнася към цялата ни общност. Не можем да преглътнем стореното и да заровим глави в пясъка, както се очаква от нас. Искаме нашите преподаватели да се върнат в ПГИУ-там, където е мястото им, там, където заслужават да бъдат.

А въпросът ми към Анелия Георгиева е - защо стоите някъде, където никой не Ви иска? Повярвайте, по-добре беше без Вас. Училището не е място за Вашите циркове. Смятам, че сама унижавате себе си."

Учениците дори възнамеряват да не влизат в час на есен, ако персонала не бъде върнат! 

Направена е петиция да се върне Калина Пенева

Петицията "Да върнем Калина Пенева в училище" вече е събрала 150 подписа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари