Нова дъвка, наречена Нотариуса

2
Придобил стотици имоти, е бил грижливо пазен от цялата държавна система
Придобил стотици имоти, е бил грижливо пазен от цялата държавна система Снимка: Facebook / Liyana Pandelieva

Придобил стотици имоти, е бил грижливо пазен от цялата държавна система

Нова дъвка, наречена Нотариуса.

Ама къде точно до колата е бил, когато са го застреляли? Ама все пак колата не е засегната от изстрелите. Ох, какво облекчение... Ама защо като убийството е извършено "около 19 часа и 21 минути" (около се казва, щото не са известни секундите), неговата жена е подала сигнал в полицията 50 минути по-късно?

За да се поддържа градацията в историята, вече се уточнява, че Нотариуса притежавал и много скъпи имоти в чужбина. Ми като като никой не му пречел да си харчи парите - ще притежава!

Драми! Или драматични дъвки без нищо смислено или ценно по същество.

Минавалият под радара на общественото внимание в продължение на десетилетия лихвар и изнудвач Нотариуса, придобил стотици имоти, е бил грижливо пазен от цялата държавна система. Не - той няма удобно публикувана снимка с кюлчета и пистолет, той няма развявана история с неясна любовница - той е бил същинско зъбчато колело в механизма на дълбоката държава, на гигантската корупция, на отлично купени професионалисти във всяка сфера, където той е погазвал законите и естествено бил е достатъчно близък с необходимите му политици.

Явно за пореден път самото убийство и уникалното, невероятно, зашеметяващо признание, че убийците не са намерени (ма верно ли! Това се нарича "ключова новина"!) ще бъде дъвкано като очеваден факт, докато всички се уморят или не убият и още някого - например Хирурга или Прасето (много неща може да се крият зад подобни прякори - дано наистина не съществуват, че да не се окажа кофти пророк).

Какво не казва нито една медия:

- кои са водените дела срещу него и кои са били следователи по тях?

- в колко от случаите и следователите, и прокурорите са били едни и същи?

- събирани ли са годни доказателства по тези дела или още в досъдебната фаза те са опорочени така, че съдията със замах да прекрати делото? Да, любопитно е кои са били следователите - с техните имена и усилия да измъкнат всички факти.

- колко от потенциалните свидетели срещу Нотариуса са се отказали от показанията си или никога не са били намерени?

- кои са били прокурорите?

- как някой, за когото от години съществуват основателни съмнения, че по незаконен начин е придобил над 200 имота - ние не можем да си представим как изглеждат 200 лични имота - е напълно свободен да прави каквото му се харесва?

- как след като е отнет достъпът до секретна информация на съпругата му, която работи като младши следовател в ГДБОП веднага, след като завършва право в НБУ, никой не е успял да защити това решение и тя е възстановена на работа от съда?

Накратко: разбрахме кой е застрелян, как, "около" колко часа, кой е бил с него, кога се е сменяла охраната на обекта, че самото покушение не е заснето от камерите, че "явно убиецът се е подготвил" (а, не, бе - минал от там и рекъл да пуцне!).

Каква ли е вероятността да научим останалото, а?

Лияна Панделиева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    daskal
    Моооооля!!!! Имал НАД 200 имота!!! Това е нечовешко! Бахти следователите, бахти прокурорите! Бахти държавата!
  • 1
    5
    Обяснявам
    Когато си курба на измамник, всичко може. Дан излази, че пачата го е поръчала за вечеря само.
  • 17
    4
    хм
    Аз не мога да разбера тези полицаи ....... Как може да си стажант, не къде дае ..в УБО и да идваш с порше за 150 000лв, да носиш чанта за 5000лв,очила за 1250лв, обувки за 870лв и часовник за 5600лв ? Само това да ми обяснят ...
  • 1
    3
    Шерлок Холмс
    Станала е грешка .Убиеца се припознал .
  • 15
    2
    русенец
    Този ми омръзна, убивайте следващия в списъка!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари