Нова база за отдих край Белцов

16

Нова площадка за спорт и отдих край село Белцов вече привлича любители на природата от целия район и страната.

Придобивката е изградена на брега на река Янтра в изключително живописната местност Скалите.  По време на откриването се проведе и състезание по спортен риболов. Празникът беше организиран под патронажа на кмета на община Ценово д-р Петър Петров. Близо двадесетина души пробваха късмета си да уловят риба в пълноводната река, а много повече бяха гостите, дошли да се заредят с добро настроение и положителни емоции.

Базата не е само за жителите от района. Тя ще се превърне в притегателен център за рибари, любители на водните спортове и туристи от цялата страна“, сподели кметът на Белцов Иван Илиев. Площадката е изградена изцяло с дарения и доброволен труд. С помощта на дарители бяха събрани малко повече от 4300 лева, с които бяха закупени материалите за изграждане на барбекю, беседка, пейки, монтирани са люлки и пързалки за децата. Мястото е добре почистено и ще се поддържа от доброволци.

В близко време ще се осигури електрозахранване, химическа тоалетна и водоподаване.

За близо два часа от риболовната надпревара 15 от въдичарите имаха възможност да се зарадват на добра слука. С най-богат улов се похвали Иван Генов от Белцов. Най-малкият участник Людмил Стойчев от Долна Студена успя да изпревари много опитни въдичари и се класира на трето място. Първенците получиха набор от риболовни принадлежности, плакети и грамоти.

Наградите бяха връчени от зам.-кмета на община Ценово Цветомир Петров и Данчо Монков – специалист „Спортни дейности“ в общинската администрация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари