Нов запис с гласа на Бойко Борисов

1
Пак един глас, който много прилича на Бойко Борисов - този път в задушевен разговор с "братиньо" Борис Велчев, понастоящем шеф на Конституционния съд
Пак един глас, който много прилича на Бойко Борисов - този път в задушевен разговор с "братиньо" Борис Велчев, понастоящем шеф на Конституционния съд

Нов епизод от аудио поредицата с гласа на Бойко Борисов бе разпространен от сайта Afera.bg.

В него се чува разговор с председателя на Конституционния съд Борис Велчев.

В описанието се твърди, че диалогът доказва недопустима близост между върховни представители на изпълнителната и съдебната власт, като за пример е посочено обръщение "братиньо". Внимателна проверка обаче установява, че такава дума не се чува, а по-скоро нещо, което е близо до "прати го".

Както в предишните аудио файлове, така и в този разговор се чува само гласът на премиера. От думите му става ясно, че телефонното обаждане е било миналата година, когато проф. Стати Статев, все още ректор на УНСС настояваше за спешно отпускане от правителството на 7.5 млн. лева, с които да ремонтира вече финансирания по европейска линия с 4.5 млн. лв. нови корпус на университета.

В телефонния разговор с Борис Велчев се чува как Борисов изразява съмнение, че поисканите пари ще бъдат отклонени в строящия се хотел на ректора проф. Статев в Гърция и затова Агенцията за финансов надзор ще провери как се изразходват държавните средства.

Cтeнoгрaмa нa зaпиca:

Бoйкo Бoриcoв: C тeбe мoгa винaги…

Нe, нe, бeшe крaтък рaзгoвoр… C тoзи Cтaти нa УНCC /б.р. бившият рeктoр нa УНCC/ бeшe пo… Щoт' aз му кaзaх, утрe щe дoйдa, щe ти дaм пaритe, нo пaрaлeлнo c тoвa вкaрвaм … и oт хoтeлa ти в Гърция дoтукa щe дoйдaт пo тoвa… Aaaaaa, викaм, cлaдур тaкъв… щe мe притиcкaш… Aз утрe чe дoйдa, щe рaзбeрA и щe ти кaжa… Чeтири милиoнa и пoлoвинa cтaнaхa нa 16 милиoнa и пoлoвинa, щoтo трябвa дa му пocтрoимe и хoтeлa… E*aх гo…

Бoрe, нe мoжe тaкa! … И нe мoжeш дa увoлниш зaм.-прeдceдaтeл нa cтудeнтcкия cъвeт, щoтo нe иcкaл дa гo… Пocлe увoлнил мoя зaмecтник-миниcтър нa прaвocъдиeтo, ca мo'e дa e oт ВМРO, мo'e дa e oт…, aмa ce eднo нeкaк cи мe шляпa и мeнe прeз ръцeтe…

Дa ги върнe! Дa cи прa'aт избoри и дa ми пoдcкaжeш, мoe дa пиeмe eднo кaфe утрe, вдругидeн и дa ги…

E, дa, тe тaкa гo вoдят, тoчнo, тoчнo, тoвa прaим…

E нaштe пък ca oбрaтнoтo, нo тaкa или инaчe трябвa дa ce умирaт… Aбcoлютнo вeрнo.

Дa… Дoбрe, жив и здрaв. Aйдe, брaтиньo…"

Поредният запис, за който се твърди, че е на премиера Бойко Борисов, предизвика огромен интерес в социалните мрежи.

"Министър-председателят Бойко Борисов разговаря с председателя на Конституционния съд Борис Велчев, уточнявайки некви пари за некви неща и наричайки председателя на Конституционния съд "братиньо". Значи, да уточним - министър-председателят говори с председателя на Конституционния съд "на братиньо", написа във "Фейсбук" Слави Трифонов.

"Има ли по-ясно доказателство от този разговор за това, че разделението на властите е просто една илюзия. Илюзия, в която вече не знам кой вярва. Това е такъв страм, такъв позор, който е възможен само в една държава от Третия свят, а не в държава, която твърди, че е член на Европейския съюз. Искам да отбележа, че Борис Велчев е председател на Конституционния съд и през юли 2016 г., когато Конституционният съд обяви за противоконституционни три от въпросите на референдума - за намаляване на броя на депутатите от 240 на 120, за прекия избор от гражданите на директорите на полицейските управления, за електронното гласуване. Вие не бяхте питани по тези въпроси, защото Конституционният съд не разреши", пише още той.

"Представям си какъв може да е бил разговорът на министър-председателя Борисов с председателя на Конституционния съд Борис Велчев преди 4 години: "Абе, братиньо, орежи три от въпросите от референдума на Слави. Айде, жив и здрав." Е, кажете ми сега - не трябва ли този измислен елит - политически, съдебен веднага да подава оставка и да се маха?!", завършва Трифонов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари