Нов вид измама - плащате кола, а не получавате нищо!

0
Тарикатите публикуват офертите си в сайтове за обяви или на собствени интернет страници, които в повечето случаи са на английски език / Снимката е илюстративна
Тарикатите публикуват офертите си в сайтове за обяви или на собствени интернет страници, които в повечето случаи са на английски език / Снимката е илюстративна

Нов вид измама пълзи в интернет пространството.

Клиенти превеждат пари за коли, мотори, каравани и лодки, които поръчват онлайн без да са видели предварително, а така и не получават желаната стока.

Тарикатите публикуват офертите си в сайтове за обяви или на собствени интернет страници, които в повечето случаи са на английски език и се рекламират основно във Фейсбук. Това съобщи председателят на Европейския потребителски център Игнат Арсенов, цитиран от "Монитор".

Плащането обаче не се осъществява по банков път или чрез наложен платеж, а чрез фирмите за бързи парични преводи и то обикновено на лица, които се намират в Нигерия или някъде в Африка. Кореспонденцията пък не се осъществява по традиционния начин – чрез имейл, а по скайп или чрез друг вид чат, където продавачът ни изпраща снимки на превозното средство.

Не става дума за търговци, които не си изпълняват търговските задължения, а измамници, които се представят за търговци и продават стоки на много изгодни цени, а в крайна сметка не получаваме нищо“, обясни Арсенов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Обикновен работен ден на ВИК - Русе.
Бригадир се обръща към работниците:
- Засега копайте тук, а аз ще ида да проверя къде трябва...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари