Нов учебен корпус изграждат в СУ „Васил Левски“

1
Министерството на образованието и науката одобри този проект на Община Русе и отпусна за него 4 000 000 лв.
Министерството на образованието и науката одобри този проект на Община Русе и отпусна за него 4 000 000 лв. Снимка: Dunavmost, архив

Нов учебен корпус ще бъде изграден за две години в двора на СУ „В. Левски“. За целта Общината е обявила обществена поръчка за проектирането и построяването на обекта

Сградата на училище „В.Левски“ е построена през 1984 г., припомня вестник "Бряг". В него се обучават около 1495 ученика. Сформирани са 68 паралелки и 15 групи за целодневно обучение. За да могат децата да минат на едносменен режим и целодневна организация на обучение в I – IV клас и V – VII клас, са необходими още 30 класни стаи. Затова се предвижда в двора на училището да се издигне нов учебен корпус, непосредствено до съществуващия физкултурен салон.

Корпусът ще бъде на 4 етажа със сутерен. Предвидени са два самостоятелни входа откъм двора на училището и нова топла връзка, преминаваща над физкултурния салон, която ще осигурява вътрешен достъп към съществуващия блок „В” на училището на ниво 3-ти етаж. В сутерена ще има игротеки, учителски кабинети, тоалетни, складове, хранилища и инсталационни помещения. На първия етаж ще се разполагат 4 класни стаи за деца от І - ІV клас, със съответните стаи за рекреация към тях, 2 учителски кабинета, тоалетни и хранилище. Типов етаж /2,3 и 4/ ще бъде обособен с по 8 класни стаи. Предвижда се и монтирането на пътнически асансьор.

За изготвяне на техническия проект са предвидени 149 000 лв. без ДДС. Той трябва да бъде завършен до 90 календарни дни. За строителните дейности се отпускат 3 128 000 лв. без ДДС и те трябва да приключат за 22 месеца. За същото време ще бъде осъществен и авторският надзор на строителството, който ще струва 19 800 лв. без ДДС.

. Министерството на образованието и науката одобри този проект на Община Русе и отпусна за него 4 000 000 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари