Нов скандал разтресе комисията „Босия”

1
По време на заседанието Николай Колев поиска да не се дава думата на изпълнителния директор на ИААА Дамян Войновски, защото бил казал достатъчно лъжи
По време на заседанието Николай Колев поиска да не се дава думата на изпълнителния директор на ИААА Дамян Войновски, защото бил казал достатъчно лъжи Снимка: БГНЕС

"Белите стаи, в които се явяват на изпит кандидат-шофьорите са пробити. Мантрата, че те са непробиваеми не е истина".

Това каза Николай Колев-Босия, който присъства на извънредното заседание на създадената по негови сигнали за корупция в Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ временна комисия, предаде репортер на БГНЕС.

Босия гладува от 13 юни в знак на протест и с искане транспортният министър Ивайло Московски да подаде оставка и да бъде разпуснат сегашният парламент.

По време на заседанието Николай Колев поиска да не се дава думата на изпълнителния директор на ИААА Дамян Войновски, защото бил казал достатъчно лъжи и изрази нежеланието си да го слуша като заплаши, че ще напусне залата ако той говори.

Няма защо да му се дава думата на Войновски. Той достатъчно лъга през изминалите седмици, а и вече беше изслушан веднъж“, заяви Колев.

На това Войновски реагира и каза, че в своя защита не може да не отговори на обвиненията.

Николай Колев-Босия хвърля обвинения, които са неистини и изкривява истината. Вярно е, че в предишно заседание казах, че ИААА не са разследващ орган, но винаги, когато сме имали съмнение, сме подавали сигнали на полицията“, каза в своя защита Войновски и заяви, че е завел дело срещу Босия заради това, че е казал в личния си блог, че той е лъжец. Същото ще направя и за обвинението му, че съм корумпиран, добави още той. Войновски подчерта, че „белите стаи“ не са пробити и че имат доказателства за всички изпити, които са преминали през тях.

Войновски подчерта, че по отношение на 6-мата задържани агенцията не може да ги освободи, а може само да ги накаже дисциплинарно ако съдът признае, че те имат вина за деянието, в което са обвинени.

Председателят на комисията Станислав Иванов не отговори на въпрос дали са проверени сигналите, по които тя е била сезирана да работи и да провери.

Омбудсманът Мая Манолова също присъства на заседанието.

Бях сезирана от Николай Колев-Босия. Той поиска подкрепата ми като омбудсман. Срещах се с него на няколко пъти. Изпитвам огромна тревога за неговото здравословно състояние. Той е в гладен протест от 62 дни, както и към българските граждани, които стават жертва на войната по пътищата. 122 души са загинали от 13 юни до днес. Причините за тези трагедии са различни – част от тях са заради безотговорното отношение на шофьорите. Гражданите очакват отговорно отношение от страна на държавата и институциите“, заяви Манолова.

Тя добави, че ще поиска свикването на междуведомствена комисия, която да поиска разследване в ИААА, защото създадената временна комисия няма тези правомощия. Манолова изрази притеснение и от бавния ход, с който действа временната комисия.

При пореден опит на Станислав Иванов да даде думата на Войновски, Николай Колев-Босия напусна залата и каза, че няма да слуша престъпници, които прикриват свои хора.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари