Нов проблем за електромобилите - палят се сами след дъжд

1
В Щатите вече са регистрирани десетина инцидента след урагана Иън
В Щатите вече са регистрирани десетина инцидента след урагана Иън Снимка: Twitter/Jimmy Patronis, Florida State Fire Marshal

В Щатите вече са регистрирани десетина инцидента след урагана Иън

Само няколко седмици след като ураганът Иън премина през Флорида, местните собственици на електрически автомобили са изправени пред неочакван проблем. Колите им започнали да се самозапалват по време на движение, като само за няколко дни са регистрирани повече от 10 такива инцидента, информира Automedia.bg.

Експерти вече разбраха какъв точно е проблемът - след проливните дъждове в акумулаторните отделения на електромобилите е попаднало голямо количество влага, което е причинило корозия по батериите. Колкото повече се окисляват те, толкова по-голяма е вероятността от пожар, който в някои случаи е предшестван от експлозия.

Проблемът е, че Флорида е вторият по големина пазар за електрически автомобили в цяла Америка. В този щат са регистрирани около 95 000 коли с нулеви вредни емисии, като все още не е известно колко от тях са били засегнати от урагана.

В края на лятото експерти от френската застрахователна компания АХА направиха проучване и установиха, че електрическите автомобили са много по-опасни за пътниците при сблъсък от колите с класически двигатели с вътрешно горене. Освен това отстраняването на последствията от авариите за електрическите автомобили се оказа значително по-скъпо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари