Нов небостъргач вече създава проблеми на обитателите си

1
Обитатели на сградата в Сидни сигнализираха за тътен, за пропуквания и за врати, които внезапно не могат да се отворят
Обитатели на сградата в Сидни сигнализираха за тътен, за пропуквания и за врати, които внезапно не могат да се отворят Снимка: Paul Braven / AAP

Някои от обитателите на небостъргач с апартаменти в Сидни получиха разрешение да се върнат там, след като преди един ден бяха евакуирани заради шумове от пропукване, предадоха световните агенции.

Небостъргачът Опал има 36 етажа и беше открит преди четири месеца. Изграждането му струваше 116 милиона долара. Той е една от петте кули, които ще се издигнат на мястото, на което беше олимпийското градче за игрите в Сидни през 2000 г. В кулата Опал има 392 апартамента.

До евакуцията на около 3000 души от небостъргача и района около него се стигна, след като обитатели на сградата сигнализираха за тътен, за пропуквания и за врати, които внезапно не могат да се отворят. След обстойна проверка пукнатини бяха открити в стените на десетия етаж и петдесет и един апартамента бяха обявени за небезопасни.

Техните обитатели бяха ескортирани да си вземат необходимите вещи и после отново изведени оттам. Обитателите на останалите жилища получиха разрешение да се приберат у дома. Инженерите и строителите на сградата продължават да следят внимателно ситуацията.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари