Нощувките в Мартен рязко поскъпнаха покрай украинските бежанци

5
Защо се наложи бежанци да бъдат изведени от къща за гости "Рибката"
Защо се наложи бежанци да бъдат изведени от къща за гости "Рибката"

Защо се наложи бежанци да бъдат изведени от къща за гости "Рибката"

Докато хиляди българи помагат на украинските бежанци, като ги приемат в къщите си, купуват им храна и ги наемат на работа, то други са решили да спечелят от страданието на хората и да получат пари от държавата.

Ако в украинските разрушени градове шетат мародери, то в мирна и слънчева България започнаха да се появяват тарикати, готови на всичко за държавните 40 лева.

Такъв пример е къщата за гости "Рибката“ в град Мартен, на около десетина километри от Русе. Нощувката там струва точно 10 лева, но собственикът ѝ Пламен Митев е решил да изкара 360 лева на вечер покрай украинските бежанци.

Там са били настанени 9 души от Украйна - двама инвалиди и пет деца. В стаите не е било топло, храната - оскъдна. Екип на "Каритас" – Русе, е извел хората и ги е настанил в общински център.

"Държавата като цяло има положително отношение към украинските граждани, които пристигат в България. Също и в обществото нагласите са положителни. Всеки се опитва да помогне, но има и такива случаи. По отношение на санкциите за такива случаи те преди всичко трябва да бъдат насочени към собственика и оператора на съответния обект". Това обясни в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" по БНР адвокат Николай Колев, доцент в Нов български университет:

"Има държавни органи, които осъществяват контрол. Това не е само съответната община или структурите на Държавната агенция за закрила на бежанците, Министерство на туризма и неговите органи. Така или иначе тази ситуация, която възникна в България и не само, въобще в цяла Европа, ни завари неподготвени, не само нас, но и Европейският съюз".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Улус джучи
    Фъррр
  • 7
    3
    Pyce
    Да - г-н П.Бобоков (почетен консул на Украйна), защо не сме го видяли да вземе позиция относно положението в Украйна???
  • 4
    2
    Айде, бе?
    ноШувките?
  • 11
    1
    русенец
    Селски тарикат от "град" Мартен. Нагъл селяк, решил да печели от нещастието. Браво на хората и доброволците от Каритас. Работят неуморно, за да създадат малко топлина и човещина на прогонените и прокудените. Да печелиш, мамейки инвалиди и деца - това е безсрамие. Хубаво би био да покажете снимка на този "гражданин" от Мартен. Надявам се неговия съглажданин Валентин Д....то, който с години беше сложил свой плакат в някаква униформа и наричаш себе си атаман или какво там беше и имаше украински знамена, та се надявам той да е защитил украинците. Или и той като украинския почетен консул в Русе се е покрил и не се показва никакъв. За непознатите нека проверят в интернет - Украйна има почетен консул в Русе. Известен бизнесмен.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари