Нивото на река Дунав край Дробета - Турно Северин е почти максимално

28
В същото време в българската част реката е пустиня
В същото време в българската част реката е пустиня Снимка: Камен Печев

Нивото на река Дунав край Дробета - Турно Северин е почти максимално. 

За това съобщава читател на Dunavmost. Там има изравнители, които са напълно затворени. Получава се така, че преди тях, в румънската част на реката, има много вода, а след тях, в българската част - започва суша, твърди Камен Печев. 

"Румънците умишлено спират водата", смята г-н ПечевПубликуваме писмото му до нас без редакционна намеса:

"Здравейте, казвам се Камен Печев, от Русе. Такова безводие не съм виждал по българската част от Дунава никога. 

Но ми прави впечатление, че в Румънската част на Дунава вода има.

Преди малко минах покрай град Дробета - Турно Северин. Там има огромни изравнители, мисля, че се казваха Железни врата. Те са напълно затворени, като нивото на Дунав преди и след тези изравнители е ОГРОМНО. 

След това минах до град Оршова, и е близо до Дробета - Турно Северин който е преди Железни врата - там нивото е почти максимално. Никога не съм виждал толкова високо ниво на водата там. Направих снимка, не знам колко е качествена, но на връщане ще мина пак оттам, и мога да направя повече качествени снимки.

Мисля, че вода има, но румънците умишлено я спират. Говорих с познат, твърди, че те го правят, за да използват водата за...поливане. А след Железни врата не ги интересува какво става. 

Вие сте сериозна медия, някой трябва да подхване проблема сериозно. 

Благодаря. 

С поздрави"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    25
    Тони
    Отговаря на истината написаното,само на Оршова водата е във всички долини на максимум вратите са затворени и корабите и шлеповете са на вода в Дунав.
  • 4
    24
    Мислещ човек
    Що за глупости. Как някой преценява на око нивото на р. Дунав? Как го видя от Дробета - Турну Северин? Как установи дълбочината при шлюзовете на Железни врата, като те не се виждат? И последно. Река Дунав е международно трасе и няма как някой, в случая румънците, просто да си отклонят водата за поливане, а корабите и фериботите да си стоят по пристанищата. Малко критичност трябва при публикуване на материалите. Утре някой ще напише, че са дошли извънземните и вие ще го публикувате
  • -2
    23
    Някакъв тип
    Кога ще престанете да пускате писма на малолетни? Ако съдим по изводите, стила и правописа, авторът няза завършен осми клас.
  • 2
    22
    MIA
    Навсякъде има много шлюзове ,които регулират нивото на р. ДУНАВ ,само в БГ няма. Поради това ние се задоволяваме с толкова,колкото ни пускат от Запад. Там покрай реката има пътища,къщи ,които не са застрашени и от наводнения. Имат малки ВЕЦОВЕ. Казват ,че дъното на Дунав в БГ не позволявало да се направят шлюзове,пък и сме последни(каквото остане )!
  • -9
    21
    до 19
    Не знам какъв хидролог щеше да излезе от теб, но си станал еГолог . Имаш някаква мания за величие и непогрешимост до степен, че изобщо не си в състояние да разбереш какво ти казват другите. Виждаш само ако те нарекат дебил, но обосновката за това някак си я пропускаш.:)))) Но в крайна сметка всеки човек си има своите комплекси.:) Д-р Теменужка Матева познаваш ли я? Тя се занимава с хидролози, еГолози и всякакви други отклонения.:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари