Нивите в община Сливо поле са сред най-скъпите в страната

0
Интересен е пазарът на земеделска земя в област Русе
Интересен е пазарът на земеделска земя в област Русе

Интересен е пазарът на земеделска земя в област Русе.

В три от общините в района нивите струват над 1200 лв. за декар. Най-скъпи са нивите в община Сливо поле, където средната цена на сключените сделки е 1381 лв./дка. Това поставя Сливо поле сред районите в страната с най-скъпа земеделска земя. В самата община Русе нивите струват по 1253 лв. за декар, а веднага след това е Две могили с 1219 лв./дка. В останалите общини в Русенско нивите вървят на цени малко под или малко над 1000 лв. за декар

В още две общини в страната сделките с ниви са на ниво над 1300 лв. за декар, показват данните на НСИ, цитирани от вестник Труд.

Това са Грамада, Видинско с 1346 лв./дка и община Козлодуй, Врачанско с 1320 лв./дка. Над 1200 лв. за декар пък струват нивите в няколко общини в областите Разград, Плевен, Шумен и Враца.

Най-ниски са цените на нивите в Радомир, област Перник - 163 лв./дка. На следващите места по най-евтини земеделски земи са две общини от София-област - Елин Пелин и Мирково, където сделки са сключвани съответно за 179 лв. и 180 лв. за декар. Под 200 лв. за декар са и нивите в още две общини от София-област. Това са Чавдар (198 лв./дка) и Горна Малина (190 лв./дка).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари