Нинова: Следващия петък трябва да отидем при президента с премиер

0
Това каза лидерът на столетницата след като получи папката за съставяне на правителство
Това каза лидерът на столетницата след като получи папката за съставяне на правителство Видео: NOVA

Президентът Румен Радев е заявил на БСП, че следващия петък от партията трябва да отидат при него с кандидат за премиер

Това каза лидерът на столетницата Корнелия Нинова, след като получи папката за съставяне на правителство

„Следва разум, мъдрост, спокойствие. Отчитане на изпитанията, пред които сме поставени - като държава и народ, в следващите месеци и полагане на максимални усилия за съставяне на редовен кабинет”, обясни тя, цитирана от NOVA.

Лидерът коментира и дали въпросът служебният кабинет да стане редовен остава на дневен ред. „Остава отворен. Ще го обсъдим с колегите от другите парламентарни групи, които каним на разговори. Остана отворен и тук, при президента, с когото го коментирахме. Така че предстои да видим в следващите дни”, посочи тя. Дали кабинетът на БСП ще бъде експертен или под друга форма, Нинова обясни, че ще решат парламентарните партии.

Нинова обясни и как ще подходи с „Има такъв народ” и „Демократична България”, които обявиха, че няма да подкрепят мандата на БСП. „Ще ги убедим с това, което предстои пред България. Ние сме пред два избора - да съставим редовен кабинет или да отидем на нови избори. Имаме аргументи защо трябва да има редовен кабинет. Всички колеги са съгласни, че идват кризи, на които трябва да отговорим адекватно, разумно и спокойно”, заяви лидерът на БСП.

Тя обвърза актуализацията на бюджета с подкрепата за кабинет. „Гледаме на актуализацията като възможност. На базата на това разбирателство по бюджета, да преминем към следващата стъпка - за кабинет”, обясни Нинова. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари