Нинова опитва да разцепи "Изправи се! Мутри вън" преди вота

0
Кани Татяна Дончева за водач във Варна
Кани Татяна Дончева за водач във Варна Снимка: БГНЕС

БСП преговаря за общи листи с Движение 21 на Татяна Дончева, Нормална държава и АБВ, потвърди Георги Кадиев 

БСП преговаря с Движение 21 на Татяна Дончева, АБВ на Румен Петков и Георги Първанов и "Нормална България" на Георги Кадиев за общо явяване на изборите на 11 юли.

"Лявото в България е под непрекъсната атака през последните години. Вътрешнопартийно, външнопартийно, от всички ъгли и посоки. Резултатът в последния парламент е видим: 43 леви депутати и 197 други. Време е за положителни новини. Време е да разкажем нашата приказка за бъдещето на България, и нека избирателят реши нея ли избира или друга. Потвърждавам, че водим преговори за общо участие на предстоящите избори. Не сме стигнали до край, но съм убеден, че трябва да намерим формула. Това е пътят", написа във фейсбук Кадиев.

Според неофициална информация от "Позитано" 20 именно преговорите са причина за отлагане на пленума на БСП, на който трябва да се определят водачите на червените листи за предсрочните избори, от 22-ри за 25 май. Предложението е Дончева да води листата на БСП във Варна, където ще измести от първото място Борислав Гуцанов.

Дали Татяна Дончева ще избере БСП пред коалицията "Изправи се! Мутри вън!" все още не е решено, твърдят от екипа й.

Разширяването на лявата коалиция е част от новата стратегия на лидера Корнелия Нинова, за да се повиши резултатът на "БСП за България" на предстоящия вот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари