Нинова обяви, че името на Порожанов е подадено за министър от Пеевски

0
Тя вижда двоен стандарт в това, че министри на ГЕРБ били отстранявани от постовете си само заради съмнения за корупция
Тя вижда двоен стандарт в това, че министри на ГЕРБ били отстранявани от постовете си само заради съмнения за корупция

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че поисканата и приета днес оставка на земеделския министър Румен Порожанов показва двойния стандарт в ГЕРБ и слага край на твърденията за морала в партията.

Тя вижда двоен стандарт в това, че министри на ГЕРБ били отстранявани от постовете си само заради съмнения за корупция, докато на Порожанов отдавна тегнели такива, но бил отстранен по думите на премиера Бойко Борисов заради това, че не е освободил чиновник.

На въпрос на "Дневник" каква е причината за двойния стандарт, Нинова отговори: "Мисля, че едните министри са назначени от Борисов, а другите са му подадени от други хора и той няма контрол върху тях". Попитана кои са тези хора в случая с Порожанов тя каза: "Смятам, че има обвързаност с Делян Пеевски", но не даде подробности.

Делян Пеевски е медиен магнат и депутат от ДПС, чийто избор за председател на ДАНС при управлението на кабинета "Орешарски" доведе до многомесечни протести и предсрочни избори. Той не се е появявал в парламента от 19 април 2017 г., но е на второ място в листата на ДПС за евроизборите.

Минути след като правителствената информационна служба съобщи за оставката на Порожанов днес, пресцентърът на ДПС разпространи обръщение на почетния председател Ахмед Доган към партийци и симпатизанти, в което той иска прошка и обяви, че каузата на ДПС е твърде голяма, за да има вътрешни борби и да се спъва развитието на младите. Според Нинова няма връзка между двете неща.

Лидерът на БСП обяви, че седем от девет оставки за двете години досега мандат на кабинета "Борисов 3" са заради корупция, която се е превърнала в "етикет" на управлението. Тя призова гражданите да гласуват за социалистите на 26 май, за да променят модела на управление в страната. БСП продължава да иска оставката на правителството.

БСП се обяви за европейска прокуратура, начело на която да е румънският прокурор Лаура Кьовешки, а двамата делегирани представители в нея да се избират съответно от парламента и президента. След инициативата на държавния глава Румен Радев днес и Корнелия Нинова предложи разговор за избора на следващ главен прокурор, както и за промяна на правомощията му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари