Никопол изпраща в последния й път Вероника

0
Погребението е от 13:00 часа, съобщиха близките й в социалната мрежа
Погребението е от 13:00 часа, съобщиха близките й в социалната мрежа

Днес, 5 март,  Никопол изпраща в последния й път 23-годишната студентка Вероника Здравкова.

Погребението е от 13:00 часа, съобщиха близките й в социалната мрежа. Преди това от 11:00часа приятели на студентката ще се съберат пред сградата на Общината в Никопол,където щезапалят свещ в памет на Вероника, предаде "Дарик". На 3 март 2015 г. тялото на 23-годишнатастудентка Вероника Здравкова бе открито във водите на река Янтра, в района на жп гарата във Велико Търново. Вероника изчезна на 28 февруари вечерта. Тогава е била видяна за последно врайона на жп гарата в старата столица. По това време момичето се прибирало от работа.

Смъртта на 23-годишната студентка Вероника Здравкова е насилствена, потвърдихарезултатитеот аутопсията. Открити са множество наранявания по главата, причинени от тъп предмет,съобщиха от прокуратурата във Велико Търново. От там са категорични, че момичето не е билоизнасилено. Основната версия е убийство с цел грабеж. По случая се води досъдебнопроизводство срещу неизвестен извършител.

Вероника е от Никопол и учи магистратура във Великотърновския университет. Сигналът заизчезването й е подаден от нейните родители на 1 март сутринта, след като няколко пътибезуспешно се опитвали да се свържат с нея през цялата нощ.

Потресени от убийството на студентката, във Велико Търново граждани организираха подписка,която ще внесат в Общинския съвет в града. Инициаторите настояват да се монтират осветлениеи камери в района от Автогара Юг до жп гарата в града, където е изчезнало убитото момиче.Предлага се още, в тъмната част на денонощието районът да се обхожда от патрул наполицията, както и да се освети и обезопаси с камери и пътят от Ректората до Художественатагалерия „Борис Денев" (Конниците). Подписката стартира в 18:00 ч. на 4 март пред паметника„Майка България" във В. Търново.

В памет на убитата Вероника, 5 март е обявен за Ден на траур във ВТУ "Св.св. Кирил и Методий".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари